Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ, ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ...


Μυστήρια πράγματα...

    Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδος των Αθηνών, σχετικό με το επιβληθέν πρόστιμο στον Δήμο Δελφών λόγω των περιβαλλοντι- κών ''ατασθαλιών'' στον ΒΙΟ.ΚΑ. Αμφίσσης και στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας – Δελφών, ο Δήμαρχος εξέδωσε Δελτίο Τύπου, όχι για να απαντήσει στην εφημερίδα, αλλά για να μας ενημερώσει!...
    Προφανώς, όταν προ μηνών οι καταγγελίες, ειδικά για το αρχαίο μονοπάτι, ''έπεφταν βροχή'' και οι ενημερώσεις των Δημοτικών Συμβούλων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ήσαν του ύφους : ''κάνει ζημιά στο τόπο όποιος δημοσιοποιεί τέτοιες ανυπόστατες καταγγελίες'', προφανώς λοιπόν, θα ήταν τότε άλλος Δήμαρχος στην θέση του σημερινού!...
Έτσι, ενημερωνόμαστε σήμερα κι εμείς, αλλά όχι η εφημερίδα. Τουλάχιστον, το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, εστάλει και στο ΠΑΚΟΕ;...

**************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              ΑΜΦΙΣΣΑ, 24.06.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 44/2016

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση Δήμου Δελφών σε δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” σχετικά με τον ΒΙΟ.ΚΑ. Άμφισσας και το αρχαίο μονοπάτι Κίρρας-Δελφών.

Με αφορμή δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Δήμο Δελφών για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Άμφισσας και των λυμάτων στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρα – Χρισσό – Δελφοί, ο Δήμος Δελφών σας γνωστοποιεί:
Σε ό,τι αφορά στο ΒΙΟ.ΚΑ. Άμφισσας, πρόκειται για μια απαρχαιωμένη μονάδα που κατασκευάστηκε το 1985 κι έκτοτε δεν έχει γνωρίσει τις αναγκαίες βελτιώσεις. Ο Δήμος Δελφών, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκπονεί μελέτη αναβάθμισης του ΒΙΟ.ΚΑ. Άμφισσας, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο, καθώς πρόκειται να παραληφθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και να ενταχθεί προς υλοποίηση στην πρώτη διαθέσιμη ευκαιρία χρηματοδότησης.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το Δήμο μας, που επιπρόσθετα θα συντελέσει σημαντικά και στη βελτίωση της εικόνας και της καθαριότητας του Ελαιώνα της Άμφισσας, που αποτελεί την καρδιά και το κύριο μέρος του περίφημου Δελφικού Τοπίου. Η παρούσα δημοτική Αρχή, παρά τους λιγοστούς διαθέσιμους πόρους, έχει κατευθύνει από την ανάληψη των καθηκόντων της το βάρος των ενεργειών της στο έργο αυτό και σύντομα τα θετικά αποτελέσματα θα είναι απτή πραγματικότητα.
Ως προς το αρχαίο μονοπάτι Κίρρας-Δελφών είναι γνωστό ότι στο πεδίο αυτό υπάρχει εγγενές κατασκευαστικό πρόβλημα. Ο αγωγός αποχέτευσης της πόλης των Δελφών σε μεγάλο ποσοστό είναι παντορροϊκός. Όταν ρίχνει πολλή βροχή ή λιώνουν τα χιόνια, τότε οι διατομές του αγωγού δεν επαρκούν και το νερό ξεπηδά στα φρεάτια κάτω από την πόλη. Για να λυθεί το ζήτημα αυτό οριστικά απαιτείται νέο δίκτυο στους Δελφούς για να διαχωριστούν τα όμβρια από τα λύματα.
Στο πρόβλημα αυτό η δημοτική μας αρχή έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο έτος με συνεχείς καθαρισμούς φρεατίων και χειρισμών στις βάνες αποχέτευσης παρά τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτουμε. Και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για αυτό.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου