Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ (αστειεύεται) ΚΑΙ Η ΚΙΡΡΑ (θλίβεται)


Η αβάσταχτη ελαφρότητα

της Δ.Ε. Ιτέας


Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι διαφεύγει της αντιλήψεώς μας, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε εμείς, σχετικά με την κατανοητή επικοινωνία μεταξύ ενλόγων όντων. Πολιτισμένων όντων θα προσθέταμε. Και γινόμαστε σαφέστεροι, παραθέτοντας ένα σύντομο ιστορικό και μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου :

Ο δραστήριος κατά κοινήν ομολογία Σύλλογος ''Οι Φίλοι της Κίρρας'', θέλοντας να επαναδιοργανώσει για τετάρτη φορά, το διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κίρρα υπό την επωνυμία ''Ταξειδεύοντας με τους Καλλιτέχνες και τον Πολιτισμό της Φωκικής γης'', πέραν όλων των άλλων ενεργειών τις οποίες εγκαίρως εδρομολόγησε, απετάνθη και στο Τοπικό Συμβούλιο της Κίρρας (όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν), προκειμένου να βοηθηθεί με κάλυψη μέρους των δαπανών αυτής της καταξιωμένης από όλους, πολιτιστικής εκδηλώσεως.
   Όντως, το 3μελές Τοπικό Συμβούλιο της Κίρρας ομόφωνα απεφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, την συνδρομή του Δήμου με την παραχώρηση της πλατείας και με όποια άλλη ενίσχυση, σε αυτήν την όμορφη συνεύρεση Δημιουργών και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής μας.
   Ακολούθησε η Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, η οποία με εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών στην συνεδρίασή του της 6ης Ιουνίου 2016, ζητούσε και αυτή, την ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου. Η δε θετική εισήγησή της, είχε ήδη δημοσιευθεί στο ''diaygeia''.

Και Ώ!.. του θαύματος, μετά από την εισήγησή της στο σώμα, εζήτησε την μη ικανοποίηση του αιτήματος!...

  Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά... Σίγουρα θα ''προέκυψαν'' κάποιοι λόγοι, ικανοί να στερήσουν τα 500 ευρώ από την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων για την προβολή και αναβάθμιση της Κίρρας. Και αυτοί οι λόγοι, θα ''προέκυψαν'', αν όχι κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον ελάχιστες ώρες προ της ενάρξεώς του. 
Τέτοια ''αναγκαστικά'' πράγματα... Να πείθεται Αντιδήμαρχος για θεαματική και ενώπιον κοινού κυβίστηση (κοινώς ''κωλοτούμπα''), χωρίς ίχνος ανάγκης έστω και μιας τυπικής δικαιολογίας προς τα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους της Κίρρας!... Τόσος ηγεμονισμός!...

   Το φαιδρόν όμως της υποθέσεως, γιατί περί φαιδρού πρόκειται, είναι το ότι στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, επαρευρέθη και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κίρρας, η οποία αν και είχε υπερθεματίσει για την χορήγηση των 500 ευρώ στο Σύλλογο (**), εν τούτοις εζήτησε (;) να καταγραφεί στα πρακτικά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι συμφωνεί με την πρόταση (της μη χορηγήσεως της χορηγίας) την οποία έκανε η Αντιδήμαρχος!...
 
''Τι είναι αυτά τα πράγματα ωρέ Κιρραίοι, τι σας ξημέρωσε να ακούσετε και να δείτε...''

Όταν η μικροπολιτική, εγγίζει τις σανίδες του πατώματος, τότε ο πολιτισμός έχει διαβεί ήδη την εξώπορτα...

Παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου 2016. Και ότι καταλαβαίνει ο καθείς εξ ημών, ας υποθέσουμε ότι σωστά το κατάλαβε.

σ.σ. : Τα μέλη του Συλλόγου ''Οι Φίλοι της Κίρρας'', προκειμένου να μην ματαιωθεί η εκδήλωση, επιμερίσθησαν και την δαπάνη των 500 ευρώ, όπως έχουν κάνει και για όλα τα υπόλοιπα έξοδα του διημέρου.
Πολιτισμός!  Όπως, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης...

(**) : Διευκρινίζουμε ότι το αίτημα του Συλλόγου προς το Τοπικό Συμβούλιο της Κίρρας, δεν ήταν η οικονομική ενίσχυσή του, αλλά η συνδρομή της Κοινότητος με παραχώρηση της πλατείας και η υποστήριξη του εγχειρήματός του.

**************************************** 
Έγκριση δαπάνης για την συνδιοργάνωση του διήμερου πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας με τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό της Φωκικής γης» 30 & 31 Ιουλίου 2016.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 252/06.06.2016

Εισηγούμενη το ανωτέρω θέμα η Αντιδήμαρχος κ. Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη, είπε τα εξής:

---Η ομάδα εθελοντών «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ» για πρώτη φορά το 2013 διοργάνωσε στην πλατεία της Κίρρας το διήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας με τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό της Φωκικής γης»
Φιλοσοφία της εκδήλωσης ήταν και είναι, μέσα από την παρουσία -σε μορφή έκθεσης -ντόπιων καλλιτεχνών και πολιτιστικών συλλόγων, να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.
Το 2013 συμμετείχαν στην εκδήλωση 13 καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, με τα έργα τους και 11 πολιτιστικοί σύλλογοι με λαογραφικό υλικό και τοπικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών έδωσαν το παρόν στην πλατεία της Κίρρας περίπου
1.500 ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες.
Το 2014 συμμετείχαν 18 καλλιτέχνες και 13 σύλλογοι, με τον αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνούν τις 2.500.
Το 2015 συμμετείχαν 26 καλλιτέχνες και 19 σύλλογοι, με τον αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνούν τις 3.500
Φέτος το διήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 30η & 31η Ιουλίου 2016 στην πλατεία της Τ.Κ. Κίρρας της ΔΕ Ιτέας.
Τα οφέλη για το Δήμο Δελφών από την παραπάνω εκδήλωση είναι ποικίλα.
Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Στην εκδήλωση γίνονται παρουσιάσεις από έγκριτους επιστήμονες, προβάλλονται βίντεο μικρής διάρκειας που έχει ετοιμάσει κάθε σύλλογος για τον τόπο του στα οποία παρουσιάζονται οι ομορφιές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα αρχαιολογικά μνημεία κλπ κάθε περιοχής.
Τουριστική προβολή του Δήμου Δελφών, ως χορηγού και υποστηρικτή, μέσααπό την διαφημιστική καμπάνια της εκδήλωσης σε τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ αλλά και μέσω internet, σε όλο τον κόσμο.
Γνωριμία με ντόπιους παραγωγούς και τα προϊόντα τους, τα οποία αφειδώς προσφέρονται στους επισκέπτες.
Επαφή του κοινού με την τέχνη σε όλες της τις εκφάνσεις: ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, θέατρο, χορός κλπ.
Ενίσχυση της τοπικής αγοράς, η οποία καλείται να εξυπηρετήσει το πλήθος των επισκεπτών.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος Δελφών υποστήριξε την εκδήλωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η υποστήριξη αυτή ήταν καθοριστική για την εδραίωση του φεστιβάλ και την πραγματοποίησή του και φέτος.
Τα δεδομένα δείχνουν μια συνεχή αύξηση τόσο στον αριθμό των συμμετεχόντων όσο, κυρίως, στον αριθμό των επισκεπτών, δίνοντας σε εμάς τη δύναμη να προσπαθήσουμε για μια ακόμη καλύτερη και αρτιότερη διοργάνωση φέτος.
Το Συμβούλιο της Τ.Κ. Κίρραςμε την υπ’αριθμ. 07/2016 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του γνωμοδότησε θετικά υπέρ της πραγματοποίησης του εν λόγω διημέρου και με την ίδια απόφαση παραχώρησε τον χώρο της Πλατείας Κίρρας.
Με βάση τα ανωτέρω , παρακαλούμε για την έγκριση του ποσού των 500,00€ σε βάρος του ΚΑ: 15-6471 του προϋπολογισμού του δήμου,προκειμένου να καλυφθεί μέρος των δαπανών πραγματοποίησης της εκδήλωσης (ηχητικά, κ.λ.π.)

Συνεχίζοντας η Αντιδήμαρχος πρότεινε να διαγραφεί το ποσό της δαπάνης. Η εκδήλωση δεν θα έχει κανένα κόστος για τον Δήμο.

Το Συμβούλιο αφού άκουσε την Αντιδήμαρχο και έχοντας υπόψη του
α)τις διατάξεις του άρθρου 158 παρ. 3 του Ν.3463/2006 (ΔΚΚ),
β) την αριθ. 7/2016 απόφαση της Τ.Κ.Κίρρας, μετά από διαλογική συζήτηση,

Αποφασίζει ομόφωνα
Εγκρίνει ως έχει, την ανωτέρω εισήγηση
.
Την παρούσα απόφαση υπερψήφισε και η Πρόεδρος ΤΚ Κίρρας κ. Μαντά.
...................................................................................
Αφού συντάχτηκε το παρόν υπογράφεται
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη
Ακριβές απόσπασμα

Άμφισσα 08.06.2016
Ο Πρόεδρος
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


4 σχόλια:

  1. Η Κ Αντιδημαρχος ΝΔ,η Κ Προεδρος της Κιρρας ΠΑΣΟΚ.Βρε παλι συνκυβερνηση εχουμε. Τα χαλια σας... Που'σε Θαναση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτες θα είναι για φωτογραφηση,εκει να σας δω ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ γιατι εχει πεσει στην αντιληψη μου και οχι μονο, οτι πεφτει πολυ γλυψιμο στην αντιδημαρχο..ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα να παθετεκαι οι φίλοι που τους υποστηριξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμβουλια με συνενοησεις τυπου τι μου δινεις τι σου δινω ειναι αυτα ...ευτυχως που υπαρχει η διαυγεια και βλεπουμε τι γινεται αυτα τα χαλια τα πληρωνει η κοινωνια γενικοτερα...η προεδρος γιατι δεν υποστηριξε την εκδηλωση που προβαλει το χωριο της?? η υποστηριζει μονο το συλλογο της στο οποιο προεδρος ειναι κολητος της δημοτικος συμβουλος??βλεπουμε τι γινεται δεν πειραζει τα παιδια εχουν δειξει οτι μπορουν κ χωρις τη στηριξη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή