Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

''ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ'' ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


Σκόρπιες σημειώσεις.

   Στο απόηχο της ''απολογίας'' του κου Δημάρχου στις 26-8-2013 για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής κατά τα τελευταία 2,5 έτη, έχουμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, υπογραμμίσεις θα λέγαμε, για τα προγραμματιζόμενα από τον κο Δήμαρχο για το υπόλοιπο της θητείας του.  Όσα θα καταφέρει να αποπερατώσει, εν πάσει περιπτώσει, όπως ο ίδιος είπε, σημειώνοντας το βάθος (χρόνου) και το πλάτος (οικονομίας) τα οποία απαιτούνται για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.  Όχι δεν ζήτησε να τον ...εξουσιοδοτήσουμε για να φέρει εις πέρας!  Κάτι άλλο είπε.  Και όσοι το κατάλαβαν, το κατάλαβαν.
  Πριν απαριθμήσουμε τα αναφερθέντα από τον Δήμαρχο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, ο ίδιος μετ' επιτάσεως και κατηγορηματικά διέψευσε ότι υπάρχει θέμα ''επιτροπείας'' του Δήμου λόγω κακοδιαχείρισης, λόγω ενταγμένων και απραγματοποίητων σε προγράμματα έργων και λόγω οικονομικής αδυναμίας.  Απεναντίας!  Ύμνησε το έργο του και τον τρόπο του για την τακτοποίηση των έργων και για την αποπληρωμή και ρύθμιση οφειλών και δανείων, τα οποία όπως είπε, υπερέβαιναν τα 27 εκ. ευρώ, όταν ανέλαβε τον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών.  Εξ αυτών 12,5 εκ. ήσαν τα δάνεια και 15 εκ οι οφειλές προς τρίτους.  Και τώρα, όπως είπε, κάποια υπόλοιπα δανείων είναι ρυθμισμένα και δεν υπάρχουν οφειλές προς τρίτους!  Ναι!  Ο Δήμος Δελφών εντός των τελευταίων 2,5 ετών, έχει πληρώσει και ρυθμίσει οφειλές άνω των 27 εκ. ευρώ!  Και εάν θέλετε το πιστεύετε!... 
Τώρα, το να λέγονται αυτά τα πράγματα, ενώ δεν υπάρχουν μελάνια για τα φωτοτυπικά του Δήμου, ή ενώ οφείλονται π.χ. σε έναν ελαιοχρωματιστή τα εργατικά του από το βάψιμο επέρυσι το καλοκαίρι, των  φωτιστικών στύλων του μώλου της Ιτέας, μάλλον δημιουργείται ένα θεματάκι. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα αξιοπιστίας των λεγομένων του κου Δημάρχου.  Μικρό.  Αλλά υπάρχει.
Επιγραμματικά λοιπόν, τα σχεδιαζόμενα από τον κο Δήμαρχο:

-  Προώθηση του Εναλλακτικού Τουρισμού. Εδώ το διευκρίνησε ότι, δεν λέει να στρέψουμε τον αναμενόμενο επισκέπτη από τον αρχαιολογικό ή παραθεριστικό τουρισμό, στον εναλλακτικό. Απλά να τον προωθήσουμε σαν συμπλήρωμα του ήδη υπάρχοντος μαζικού τουρισμού. Βλέπετε έχει μεσολαβήσει η καταστροφή του ελαιώνα και όλοι ...έκλαιγαν για το κακό το οποίο είχε εύρη  τον ακμαίο τουρισμό μας...  Μέχρι και επιστολές έγιναν.
-  Αξιοποίηση των 14 Μουσείων του Δήμου.
-  Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας.  ΘΑ ξεκινήσει προκειμένου να στεγασθεί το αποθηκευμένο λαογραφικό υλικό του Συλλόγου ''ΔΕΣΜΟΣ'' Ιτέας.
-  Αξιοποίηση Μελέτης για την αποκατάσταση των πρώην διδακτηρίων Καψάλη και την μετατροπή τους σε πολιτιστικό πολυχώρο.  Ήδη έγινε Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα και θα ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου.  2 εκ. ευρώ είναι αυτά. Μόνον. 
-  Ποδηλατοδρόμιο στην Ιτέα.
-  Είναι σχεδόν έτοιμη η Β1 φάση του Γ.Π.Σ. Ιτέας και συντόμως θα ανακοινωθεί η διαβούλευση των προτάσεων του Μελετητή.  Την περιμένουμε.  Εδώ όμως, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θέμα.  Και εξηγούμε: 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου του Φεβρουαρίου 2013 για την αλλαγή χρήσεων γης στην Β' Ζώνη του Δελφικού Τοπίου, ζητείται από το Κ.Α.Σ. να επιτραπεί η δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. (Βιομηχανική Περιοχή) στην περιοχή ''Γωνιά'' του ελαιώνα, κοντά στην Ιτέα, καθώς επίσης και νέο κοιμητήριο επί της περιφερειακής οδού της πόλεως. Υπήρξαν αντιρρήσεις, αλλά ματαίως.  Η δε άποψη του Μελετητή για το νέο Γ.Π.Σ. της Ιτέας κατά τον κο Δήμαρχο, είναι υποχρεωτικό να συμφωνεί ακριβώς, να ''κουμπώνει'' δηλαδή, με αυτές τις προτάσεις του Δήμου.  Εν τω μεταξύ όμως προέκυψε η αποκάλυψη του καθηγητή Πάνου Βαλαβάνη για την ύπαρξη του αρχαίου ιπποδρομίου στην ίδια ακριβώς θέση, στην ''Γωνιά''.  Ο κος Φουσέκης δήλωσε τότε ότι, όταν το Δ.Σ. έπαιρνε την απόφαση για την ΒΙ.ΠΕ., δεν το γνώριζε αυτό, παρ' ότι ο κος Βαλαβάνης περιφερόταν επί 6μηνο στον ελαιώνα μας και μάλιστα σε συνεργασία με τον Δήμο και την Ι' ΕΠΚΑ Δελφών. 
 Όμως έως και σήμερα, δεν έχει τροποποιηθεί ή ανακληθεί εκείνη η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου!...  Έγιναν όμως επιστολές από τον Δήμαρχο προς τον Πρωθυπουργό και την UNESCO για το κακόμοιρο και κατακαϋμένο Δελφικό Τοπίο!!...  Άρα;
Κάτι δεν πάει καλά.  Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...

2 σχόλια:

  1. Τώρα να σας πω και για έργο σε σχολείο της Ιτέας που ο εργολάβος που το ανέλαβε, μετά από δυο-τρεις άκαρπες προκηρύξεις, δεν το προχωράει, γιατί φοβάται ότι δε θα το πληρωθεί, μιας και ο δήμος του χρωστάει άλλο έργο από τριετίας περίπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνατε και το αναφέρατε. Το παράδειγμα με τον ελαιοχρωματιστή είναι πραγματικό και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αρκετές τέτοιες οφειλές προς τρίτους, αλλά δεν ήταν της παρούσης για να τις αναφέρουμε. Απλώς θέλαμε να καταδείξουμε την αφερεγγυότητα των λεγομένων του Δημάρχου. Ευχαριστούμε πολύ.

      Διαγραφή