Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ - άρθρο του Σάββα Γιαννοσπύρου

 Χάρμαινα

Συναντηθήκατε περιχαρείς (σύμφωνα με τις αναρτήσεις σας) και δώσατε «χέρια» & «όρκο» (σε κάδρο «του εμπόρου στην Αρχαιότητα»!!) με το κ. υπουργό (της αισχροκέρδειας ,της ακρίβειας της κερδοσκοπίας ,σύμφωνα μάλιστα με τις διαπιστώσεις του!!)……

Αναλογιστήκατε όμως ότι για να τηρηθεί αυτός ο «όρκος» πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον «εν ζωή» ο έμπορος;;!! Ότι για να υπάρξουν «έμποροι» ,πρέπει να υπάρχουν καταναλωτές- πελάτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν;;!!

Ότι οι ακριβές , δυσεύρετες πρώτες ύλες και τα κόστη λειτουργίας έχουν (και πριν το «Ουκρανικό») καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων;;!! Ότι πολλές οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν (λόγω αυτών που ,απλώς, διαπιστώνει ο κ. υπουργός) και βρίσκονται σε απόγνωση;;!! Ότι δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποί μας (ιδίως οι άποροι και οι άνεργοι) οδηγούνται στο μαρασμό και στο περιθώριο;;!! Ότι οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, των καυσίμων, της ενέργειας έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και συνεχίζουν την άνοδό τους (Στην Άμφισσα χθες η τιμή της βενζίνης ήταν 2,35 ΕΥΡΩ ,του πετρελαίου κίνησης 2,170 ΕΥΡΩ & του πετρελαίου θέρμανσης 1,740 ΕΥΡΩ!!!!);;!! Ότι οι ανεξέλεγκτες χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος έχουν κυριολεκτικά πολλαπλασιάσει το τελικό σύνολο των λογαριασμών (όλων των εταιριών) και οδηγούν πολλά νοικοκυριά (και επιχειρήσεις) σε «τριτοκοσμικές-κατοχικές» καταστάσεις;;!! ……..Ότι…… Ότι……. Ότι η Φωκίδα ( η Ελλάδα) μαραζώνει ,φθίνει ,…μειώνεται (αυξάνει όμως ταυτόχρονα και η πραγματική ΑΝΕΡΓΙΑ) και αυτό δυστυχώς (όπως διαρρέεται….) αποτυπώνεται στην ΑΠΟΓΡΑΦΗ ,που ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί(παρά και την ηλεκτρονική της διαδικασία) τα αποτελέσματά της(;;!!)

Θα κατευθυνθείτε λοιπόν προς την επίλυση αυτών των αμείλικτων «ερωτημάτων-προβλημάτων» των επαγγελματιών, μισθωτών, ανέργων, συνταξιούχων, πολιτών (τελευταία και των βιομηχάνων!!) ή θα θεωρήσετε ότι αποτελούν «λαϊκισμόν» και «ύβριν»;;!!

14 Μάρτη 2022

Σάββας Λ. Γιαννοσπύρος/Οικονομολόγος





2 σχόλια:

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΣΑΒΒΑ (του..ανοικτού;;;) ποιον πολιτικό φορέα προτείνεις αυτή την φορά για να μας βγάλει από την κρίση ;;
    Δυστυχώς ο ΓΑΠ (ΛΕΦΤΆ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ) έφαγε μαλαστούπα στις εσωκομματικές εκλογές και τώρα ντύνεται μασκαράς στις γιορτές της Πάτρας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε.....Αυτό σε πείραξε...Δεν σου αρέσουν αυτά που γράφει μάλλον....Πέρα από το σφάξιμο που δέχεσαι από τον κάθε φορά Αγά σου καλόμαθες και στο "σκύψιμο"...Σου έγινε συνήθεια μάλλον...Κουνήσου όσο μπορείς....Δεν φυσάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή