Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                   ΑΜΦΙΣΣΑ, 16.3.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 14/2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών ζητά την παράταση για την υποβολή ενστάσεων στους Δασικούς Χάρτες

Έγγραφο αίτημα προς τον Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά


Τη χορήγηση παράτασης υποβολής ενστάσεων για τους Δασικούς χάρτες ζητά με έγγραφο αίτημά του προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά ο Δήμος Δελφών.

Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Μαρτίου του 2022 έγινε η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων του Κτηματολογίου, κατά την οποία εμφανίστηκαν ιδιοκτησίες (κατοικίες και αγροτεμάχια) εντός Δασικών εκτάσεων. Αυτό προκύπτει γιατί η ανάρτηση των Δασικών χαρτών προηγήθηκε της ανάρτησης του Κτηματολογίου, γεγονός που δε γνώριζαν οι Πολίτες. Με την ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων αρκετοί πολίτες διαπίστωσαν ότι οι δηλώσεις ιδιοκτησίας τους έχουν απορριφθεί με την αιτιολογία ότι στο ακίνητο που δηλώθηκε υποβλήθηκε δήλωση άλλου προσώπου του οποίου το δικαίωμα κρίθηκε ισχυρότερο. Δηλαδή ότι η έκταση είναι Δάσος – Δασική έκταση (ΔΔ).

Σε συνέχεια των παραπάνω και για να τεκμηριωθεί η ιδιοκτησία, αλλά και για να καταστεί δυνατή η ένσταση προς το Κτηματολόγιο, θα πρέπει να γίνει ένσταση ως προς την ανάρτηση των Δασικών χαρτών. Η προθεσμία, όμως, υποβολής ενστάσεων για τους Δασικούς χάρτες της περιοχής λήγει στις 23 Μαρτίου 2022, χρονικό διάστημα ελάχιστο για να ανταποκριθούν οι πολίτες.

Ο Δήμος Δελφών, με έγγραφό του προς τον Αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Γεώργιο Αμυρά, αιτείται ώστε να μεριμνήσει η κυβέρνηση για την απαραίτητη παράταση των προθεσμιών ένστασης, ώστε οι πολίτες αρχικά να ενημερωθούν και ακολούθως να έχουν επαρκή χρόνο για την υποβολή ένστασης.

Το αίτημα του Δήμου Δελφών, που υπογράφεται από το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, κοινοποιήθηκε στο Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, στο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζο, στη Δ/νση Δασών Φωκίδας και στο Δασαρχείο Άμφισσας. Σε συνέχεια αυτού άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Βουλευτή κ. Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Δελφών, αναπτύσσοντας τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη χορήγηση της παράτασης.

Αναμένουμε την αποδοχή του αιτήματος και θα ενημερώσουμε για την έκβαση αυτού με νεότερη ανακοίνωση τους πολίτες.


*συνημμένα περιλαμβάνεται και το έγγραφο αίτημα που απεστάλη στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου