Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΤΟ Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Άμφισσα, 9/03/2022

Αρ.Πρωτ.: 25

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι 

Η ομάδα γυναικών Άμφισσας - Ιτέας (μέλος ΟΓΕ) έχει καλέσει όλα τα σωματεία που είναι στη δύναμη του Εργατικού μας Κέντρου,  στην εκδήλωση που διοργανώνει με αφορμή τη μέρα της γυναίκας, την

Παρασκευή 11 Μάρτη στις 6:30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιστεύουμε σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να εκφραστεί με τη μαζική μας παρουσία ότι δε θέλουμε η χώρα μας να εμπλακεί με κανέναν τρόπο και κανένα πρόσχημα, δε θέλουμε να γίνει η χώρα μας στόχος αντιποίνων. Δε θα δεχτούμε να πληρώνει η χώρα μας για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Τη στιγμή που όταν διεκδικούμε την προστασία της υγείας μας και του εισοδήματός μας, μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Τη στιγμή που μας λένε ότι για ασφαλή, σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας δεν υπάρχει φράγκο και να μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις!

Καλούμε ιδιαίτερα τις συναδέλφισσες που είναι στα σωματεία μας αλλά και όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, να παρευρεθούν στην εκδήλωση, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τον διεκδικητικό συλλογικό αγώνα, με την ανάλογη στήριξη από τους συλλογικούς μας φορείς μπορούν πραγματικά να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για : 

  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας

  • Ειδικά μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού στους χώρους δουλειάς

  • Βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο όνομα δήθεν της "συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" 

  • Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία

Πιστεύουμε ότι αυτές οι διεκδικήσεις αφορούν συνολικά τη λαϊκή οικογένεια, δεν είναι ξέχωρη υπόθεση των γυναικών, άρα ο αγώνας μας είναι κοινός, γι' αυτό πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών στην εκδήλωση. 

Ενημερώνουμε επίσης, ότι τα παιδιά θα ζωγραφίσουν εάν θέλουν για την ειρήνη!

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου