Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ (κατά πλειοψηφία) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Σύσταση Επιτροπής για παροχή ανθρωπιστικής βοηθείας

φωτογραφία ΕΡΤ 29-3-2022

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                               ΑΜΦΙΣΣΑ, 29.3.2022

Α.Δ.Τ.: 18/2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών καταδικάζει τη Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στον Ουκρανικό λαό

Χρ. Σεγκούνη: «Τους στέλνουμε μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι»


Την έκδοση ψηφίσματος με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τη Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του. «Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των παγκοσμίων ανθρωπιστικών αξιών», αναφέρει μεταξύ άλλων. Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Ουκρανικό λαό.

Το ψήφισμα, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε, αναφέρει αναλυτικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την Ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των παγκοσμίων ανθρωπιστικών αξιών.

Η κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας στην ανεξάρτητη σήμερα Δημοκρατία της Ουκρανίας, ανακαλούν στη μνήμη όλων των Ελλήνων την Κυπριακή τραγωδία του 1974 και τις ανεπούλωτες πληγές που άφησε πίσω της.

Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την Πατρίδα μας, που διαχρονικά καταδικάζει κάθε παραβίαση των βασικών αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να παύσει τις πολεμικές επιχειρήσεις, που επιφέρουν τραγικές συνέπειες για τη ζωή των αμάχων και να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, αξιοποιώντας κάθε διπλωματικό μέσο.

Δηλώνουμε την απόλυτη και αμέριστη στήριξή του στον Ουκρανικό Λαό, που αγωνίζεται για την Ελευθερία του, το υπέρτατο αγαθό για το οποίο οι Έλληνες έχουν χύσει ποταμούς αίματος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό και στην Ελληνική Κοινότητα της Ουκρανίας.

Ο Δήμος Δελφών θα παράσχει κάθε ανθρωπιστική στήριξη στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό Λαό και στους πρόσφυγες αυτού του άδικου και απρόκλητου πολέμου».

Συγκρότηση Επιτροπής και συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών αποφάσισε ταυτόχρονα τη συγκρότηση Επιτροπής για την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής στον Ουκρανικό λαό, αποτελούμενη από την Αντιδήμαρχο κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, ως επικεφαλής, τη δημοτική σύμβουλο κ. Κρυσταλλία Κώνστα, τις τοπικές συμβούλους Άμφισσας και Ιτέας κα Φανή Φουσέκη και κ. Ιωάννα Καλλία, και τους δημότες κ. Νικόλαο Κοκολόγο και κ. Άννα Καραχάλιου.

Η συγκέντρωση των προϊόντων γίνεται Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00-14:00, στο ΚΑΠΗ Άμφισσας (Επισκόπου Φιλοθέου 17, τηλ. 2265079042) και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.

Απευθύνεται έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.), κλινοσκεπασμάτων, ζωοτροφών, καθώς και για φάρμακα-υγειονομικό υλικό (Αντιπυρετικά, Φυσιολογικοί οροί, Κολλύρια, Γάζες αποστειρωμένες, Σπρέυ επούλωσης τραυμάτων, Αλοιφές για εγκαύματα, Σύριγγες όλων των μεγεθών, Ιατρικές μάσκες, Απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, Θερμόμετρα κ. α.).

Η Αντιδήμαρχος Δελφών, κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, στο κάλεσμά της σημειώνει: «Για μία ακόμα φορά, δυστυχώς, οι συνθήκες μας επιβάλλουν να σταθούμε αλληλέγγυοι σε θύματα πολέμου. Αφενός οφείλουμε να καταδικάσουμε έναν ακόμα πόλεμο, αφετέρου όμως αποτελεί χρέος μας η έμπρακτη στήριξη ανθρώπων που δοκιμάζεται η ύπαρξη τόσο των ίδιων, όσο και της χώρας τους. Ο Δήμος Δελφών δηλώνει παρών σε αυτή την προσπάθεια απαλύνοντας έστω και στο ελάχιστο τον πόνο που νιώθουν. Τους στέλνουμε μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι».1 σχόλιο:

  1. Κανένα ψήφισμα για τους ιθαγενείς που μαστίζονται από την τρομακτική ακρίβεια στο ρεύμα , στα βασικά είδη διατροφής , στα καύσιμα, στην ύδρευση και σε τόσα άλλα ΤΙΠΟΤΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή