Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε.ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΚΛΑΔΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Π.Ε. Φωκίδας 

Άμφισσα, 30 Μαρτίου 2022

Συστάσεις για το κάψιμο κλαδιών 

Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε έντονη δραστηριότητα καύσης κλαδιών αποκλάδωσης δένδρων και θάμνων σε όλη την έκταση της Π.Ε.
Φωκίδας θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή όλων των εμπλεκομένων, ιδιαίτερα σε κατά τις ημέρες που από τα δελτία καιρού προβλέπονται ισχυρές εντάσεις ανέμων υπενθυμίζοντας τις διατάξεις του άρθρου 4 της 9/2021


Πυροσβεστικής Διάταξης  από την οποία προβλέπεται ότι Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώνεται από την Πυροσβεστική
Υπηρεσία την προηγούμενη ημέρα της καύσης (μετά τη 12η μεσημβρινή), για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της καύσης, προκειμένου να λάβει γνώση σχετικά με τη δυνατότητα διενέργειας της καύσης.


Η διενέργεια καύσης αποφεύγεται, όταν οι επικρατούσες τοπικές καιρικές συνθήκες την ημέρα της καύσης ευνοούν έναρξη και ταχεία εξάπλωσης πυρκαγιάς. Κατά το κόψιμο - κλάδεμα θα πρέπει να
λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην προκαλούνται σπινθήρες από μηχανικά μέσα, όπως καταστροφείς, εξατμίσεις, κλπ. Τηρούνται ικανές αποστάσεις των προς καύση υλικών από, στύλους και πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στύλους τηλεπικοινωνιών και φωτισμού, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, υγραερίου, υγρών καυσίμων, άλλων εύφλεκτων υλικών και όρια ιδιοκτησίας.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου