Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

"DIVING STATUS - Fokis Development" : ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ (μοναδική) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΙΤΕΑΣ

 Μαρίνα Ιτέας: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση της από το ΤΑΙΠΕΔ

πηγή : www.ertnews.gr/


Ένα επενδυτικό σχήμα, η «DIVING STATUS-Fokis Development», υπέβαλε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση της μαρίνας Ιτέας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν την υποβληθείσα εκδήλωση ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους σχετικά με την πλήρωση των κριτηρίων συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

Ο διαγωνισμός αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Ιτέας για περίοδο 40 ετών κατ’ ελάχιστο.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση των μαρίνων και τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης μέσω των σκαφών αναψυχής.

Η μαρίνα Ιτέας βρίσκεται στη θέση «Μαρίνα» του κόλπου της Ιτέας, εντός των ορίων του τέως δήμου Ιτέας.

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας καταλαμβάνει επιφάνεια της τάξεως των 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Προβλέπονται επίσης 60 θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη. Η χερσαία επιφάνεια της μαρίνας Ιτέας καλύπτει έκταση της τάξεως των 24.700 τ.μ. Σήμερα, η μαρίνα Ιτέας είναι λειτουργική και φιλοξενεί μικρό αριθμό σκαφών αναψυχής, ενώ εκτιμάται ότι η αξιοποίησή της θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, καθιστώντας την Ιτέα ως σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου