Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙΡΡΑ : ΔΡΟΜΟΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!...


Οδοποιΐα στο ''τυφλό''
τμήμα της Κοινότητος

   Μετά από τομίδια επιστολών, φακέλους αποφάσεων, συγγραφές γνωματεύσεων και δεκαετίες αυτοψιών και (μη) ενεργειών, οι διανοίξεις οδών στην δυτικά πλευρά της Κοινότητος, είναι γεγονός. 
Με απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών, ''λύνει'' τα χέρια του Δήμου για την οριστική απόφασή του για το θέμα.

   Γράφουμε για το τμήμα της Κίρρας, το ευρισκόμενο ανατολικά του χειμάρου Σκίτσα, εντός του οποίου, εκτός από την είσοδο προς το Ξενοδοχείο ''Ναυσικά Beach'' και 2 (δυο) τυφλούς και αδιέξοδους δρομίσκους, δεν υπήρχε καμμία  άλλη οδός για να εξυπηρετηθούν οι εκεί έχοντες ιδιοκτησίες.  Και λογικά, δεν ήταν δυνατή η ανοικοδόμιση σε εκείνην την περιοχή.


   Με αυτήν την απόφαση όμως και με την αναμενόμενη επικύρωσή της από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ανάπλαση, την ανάπτυξη και την ανοικοδόμηση αυτής της περιοχής.
   Να θυμήσουμε μόνον ότι, την υπόθεση είχε χειριστεί ως τέως Νομάρχης και στην συνέχεια ως Δήμαρχος, ο Νικ. Φουσέκης.  Καθώς επίσης και η προϊσταμένη του Γραφείου Πολεοδομίας της Νομαρχίας και η οποία μετετράπει στην συνέχεια σε Υπηρεσία Δομήσεως του Δήμου Δελφών, Κυριακή Μιχαλοπούλου.

Τέλος καλό λοιπόν!  Με μια όμως επισήμανση :
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός της Κίρρας, ο οποίος ακολουθεί την διεύθυνση της οδού Αγίου Ιωάννου (κεντρική οδός Κίρρας), σε εκείνο το σημείο δεν έχει τοποθετηθεί σε αρκετό βάθος, με αποτέλεσμα, να μην είναι δυνατή η μεταφορά δια φυσικής ροής των λυμάτων από τις οικοδομές σε αυτόν, λόγω της μη υπάρξεως υψομετρικής διαφοράς.  Το οποίον σημαίνει ότι χρειάζονται αντλίες προωθήσεως των λυμάτων από την κάθε σύνδεση, προς τον κεντρικό αγωγό.  Και αυτό, εφ' όσον είναι και αληθές, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις νέες οικοδομές σε εκείνην την περιοχή.
Οι φωτογραφίες είναι από τον φίλο μας Πολιτικό Μηχανικό και λάτρη της Ιτέας μας, Χρήστο Βούλγαρη.



3 σχόλια:

  1. Ναι, μη φατε, εχουμε γλαροσουπα!
    Μονο ο δρομος του Ξενια θα ανοιξει!
    Σε ολα τα υπολοιπα κομματια δεν εχουν πληρωθει οι αποζημιωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!!!αφήστε τις τυμπανοκρουσίες και αναμένουμε τα σπουδαιότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε εεε αποζημιωσεις θα δωσεται ???
    λεφτα υπαρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή