Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

''ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ'' : ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΔΣΑ
Στη συνεδρίαση της 06/12/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Δελφών κυριάρχησαν κάποια θέματα που κατά την άποψή μας χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από τους δημότες για να βγουν συμπεράσματα για τις παρατάξεις του Δήμου, για το ποιοι είναι με ποιους!
Α) Στην 1η συνεδρίαση και για πάνω από δύο ώρες, προσπαθούσε η πλειοψηφία (παράταξη του κ. Παναγιωτόπουλου) και εντέχνως η παράταξη του κ. Ταγκαλή να μας πείσουν για το πόσο καλό είναι να δημιουργηθεί μια Ανώνυμη Εταιρεία για όλη την Περιφέρεια που θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια, από την Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα μέχρι και την Ευρυτανία (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΦοΔΣΑ). Και ότι αυτή η Α.Ε. θα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το κράτος. Με νέες θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης. Με μείωση του κόστους διαχείρισης των σκουπιδιών, με μείωση των τελών για τους δημότες! Αν είναι δυνατόν! Ο ίδιος ο Καλλικράτης που έχει ιδιωτικοποιήσει όλα σχεδόν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως έκανε μόλις πριν λίγα χρόνια η προηγούμενη δημοτική αρχή με τη συμμετοχή των σημερινών επικεφαλής των παρατάξεων, αν είναι δυνατόν να ιδρύει εταιρείες Α.Ε. με απόλυτη χρηματοδότηση από το κράτος. Αυτό το κράτος, αυτή η κυβέρνηση, που δεν χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία και που τα κλείνει κιόλας. Που θέλει να απολύσει 25.000 δημοσίους υπαλλήλους, να ιδρύει νέες θέσεις, μόνιμης δήθεν εργασίας, σε Α.Ε. και να τις χρηματοδοτεί από πάνω! Που ως Δημοτική Επιχείρηση που λειτουργεί μέχρι σήμερα έχει βάλει τους εργολάβους, με χορό κερδών γι’ αυτούς και πείνα και εξαθλίωση των εργαζομένων τους. Αν είναι δυνατόν αυτή η πολιτική που έχει δημιουργήσει 2,5 εκ. άνεργους και 5 εκ. πεινασμένους να δίνει, τόσο γαλαντόμα, αρκετά εκατομμύρια ευρώ για το καλό των δημοτών! Η παράταξή μας καταψήφισε την πρότασή τους επειδή θεωρούμε ότι αυτή η επιχείρηση σε ένα χρόνο μετά θα λειτουργεί με ίδια έσοδα όπως η κάθε Α.Ε, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώνουν όλα τα έξοδα οι δημότες, που επίσης σημαίνει υπερπολλαπλάσια έξοδα για τα λαϊκά νοικοκυριά. Που σημαίνει νέα δυσβάστακτα τέλη. Που θα φορολογεί τους δημότες ακόμη και με τον όγκο των απορριμμάτων ή με το ζυγολόγιό τους. Αυτή την πολιτική υπερψήφισαν και οι δύο προαναφερόμενες παρατάξεις.
Β) Για όλα τα παραπάνω ήρθε και η επιβεβαίωση με το αμέσως επόμενο θέμα που ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών (μέχρι και 30%). Παρών ήταν και ο εισηγητής του πρώτου θέματος, μεγαλοπαράγωντας της προαναφερόμενης Α.Ε, προφανώς γιατί κάποιοι θελαν να του δώσουν τα διαπιστευτήρια για το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά. Πως αυξάνουν τα τέλη με τη λογική της ανταποδοτικότητας, πριν καν ακόμη μετατραπεί η Α.Ε. Πολύ εύκολα η παράταξη του κ. δήμαρχου την υπερψήφισε ενώ η παράταξη του κ. Ταγκαλή για τεχνοκρατικούς ή και αντιπολιτευτικούς λόγους την καταψήφισε. Εμείς και τις δύο, απόλυτα αλληλένδετες, προτάσεις τις καταψηφίσαμε καταγγέλλοντας αυτή την τακτική και εγκαλώντας κυρίως τους νέους συμβούλους να σταθούν στο πλευρό των δημοτών, να ενημερωθούν για τις προτάσεις, για το τι αυτές κρύβουν και να τις καταψηφίσουν. Δεν εισακουστήκαμε.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. Δελφών θα συνεχίσει να καταψηφίζει οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο προωθείτε στα Δ. Συμβούλια και παράλληλα θα ενημερώνει και θα οργανώνει την λαϊκή πάλη για την αποτροπή τέτοιων πολιτικών που είναι άρρηκτα δεμένες με την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα.


Άμφισσα, 20/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου