Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΛΥΚΕΙΟΝ ΙΤΕΑΣ : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΚΛΕΦΤΗΣ''!


Ανακοίνωση του Συλλόγου
Γονέων & Κηδεμόνων
Λυκείου Ιτέας
****************

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ…
Ο ΚΛΕΦΤΗΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝΕ;
 
   Μετά την Πρόεδρο και τη Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (που είναι και εκπαιδευτικοί των παιδιών μας) σειρά πήραν και τα παιδιά μας- μαθητές του Λυκείου Ιτέας.17 χρονών παιδιά και καλούνται από τον εισαγγελέα στα πλαίσια άσκησης ποινικής δίωξης για τις περσινές καταλήψεις. Το έγκλημά τους :
τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια της παιδείας και να εκφράσουν την αντίθεσή τους, μιας και το υπουργείο παιδείας κωφεύει :
για τα 1500 σχολεία που έκλεισαν την περσινή χρονιά
για τους 2000 καθηγητές των ΕΠΑΛ που απολύθηκαν μέσα σε μία νύχτα και τις ειδικότητες που καταργήθηκαν
για το "Νέο Λύκειο", που τους εξοντώνει γιατί είναι ένα σχολείο συνεχές εξεταστικό κέντρο, που τους οδηγεί σε ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα. Που τους στερεί την εφηβική τους ηλικία ανάμεσα στα εξαντλητικά επτάωρα του σχολείου και στα επόμενα επτάωρα στα "ιδιαίτερα" και στα φροντιστηρίων και μας αιμορραγεί εμάς τους γονείς οικονομικά . Με την τεράστια ύλη που δεν βγαίνει ούτε και με χίλια αν τρέχουν. Με την Τράπεζα Θεμάτων , που μάλλον τράπεζα θυμάτων είναι και θύματα είναι τα ίδια τα παιδιά μας, αφού κρίνεται το μέλλον τους στην τύχη αν θα πέσει το εύκολο θέμα στο δικό τους σχολείο και το δύσκολο στο διπλανό (και τα αποτελέσματα τα είδαμε όταν τον Ιούνιο το 27% των μαθητών της Α΄ τάξης του σχολείου μας παραπέμφθηκε για το Σεπτέμβριο) . Το Νέο Λύκειο και η Τράπεζα θε(υ)μάτων που θα διώξει τα παιδιά μας από το σχολείο αλλά και θα αποτελέσει το όχημα για το ξεκαθάρισμα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.
για το πετρέλαιο θέρμανσης (τα καλοριφέρ άναβαν μόνο κάποιες ώρες για να φτάσει το πετρέλαιο ), το χαρτί για τις φωτοτυπίες, τα καθαριστικά ,τα χρήματα για το λογαριασμό της ΔΕΗ, τις κουρτίνες για να μην τους τρώει ο ήλιος, τις τουαλέτες που δεν λειτουργούν, το δάπεδο από καρκινογόνο αμίαντο ……..
για να μην στοιβάζονται σαν τα πρόβατα σε τμήματα των 30 μαθητών
για να έχουν από την αρχή του σχολικού έτους όλους τους καθηγητές, όλα τα βιβλία
για να μην περάσει η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών , που σκοπό έχει όχι να κάνει , καλύτερα τα σχολεία (πώς να γίνουν άραγε καλύτερα με τις τόσες ελλείψεις που έχουν ;) και καλύτερους τους εκπαιδευτικούς (πώς θα γίνουν άραγε καλύτεροι αφού θα είναι απολυμένοι εκπ/κοί ;) αλλά να διαλύσει τη δημόσια - δωρεάν παιδεία .
ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΘΗΚΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΠΟΙΟΣ - ΠΟΙΟΝ- ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ;
Μήπως επειδή και φέτος δεκάδες μαθητικές διαδηλώσεις, εκατοντάδες καταλήψεις και αποχές έγιναν και γίνονται σε όλη την Ελλάδα; Χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές έχουν κάθε λόγο να αγαναχτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Δεν πραγματοποιούν “εθιμοτυπικές” κινητοποιήσεις, όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Παιδείας. Έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα όπως και την περσινή χρονιά. Κυβέρνηση-εισαγγελείς-αστυνομία έπεσαν από την πρώτη στιγμή πάνω τους. Με συλλήψεις, εγκυκλίους, ακόμα και ξυλοδαρμούς προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν, να καταστείλουν και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες τους, την νεανική ορμή τους, το πάθος τους για το δίκαιο. Προσπάθησαν να φυλακίσουν την ψυχή και τις ιδέες τους.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;
Και "οι αγανακτισμένοι"  γονείς που ενδιαφέρονται για τις χαμένες ώρες λόγο καταλήψεων και για τη διατήρηση της τάξης; Στέλνουν τα παιδιά μας στον εισαγγελέα….. αλλά δεν αγανακτούν για τα 22.000 κενά εκπαιδευτικών φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς (2.500 παραμένουν ακάλυπτα ακόμα και πλησιάζουμε στο Δεκέμβριο). Ούτε αγανάκτησαν όταν τμήματα των κατευθύνσεων της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας, που δίνουν πανελλαδικές σε λίγους μήνες, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες δεν είχαν καθηγητές (φυσικό και βιολόγο). Ούτε αγανάκτησαν που οι μαθητές στην Α΄ Λυκείου δήλωσαν άλλο μάθημα επιλογής και τους υποχρέωναν να ακολουθήσουν άλλο γιατί δεν υπήρχε καθηγητής. Ούτε αγανακτούν που στην Θεωρητική κατεύθυνση της Γ΄ Λυκείου το τμήμα έχει 24 μαθητές στοιβαγμένους που προετοιμάζονται (;) για πανελλήνιες. Ούτε αγανακτούν όταν σε μαθήματα της Α΄ και Β΄ Λυκείου, που εξετάζονται με την τράπεζα θεμάτων, δεν υπάρχουν βιβλία. Ούτε αγανακτούν που ένα από τα μεγαλύτερα Λύκεια στο Νομό με περίπου 180 μαθητές, το Λύκειο Ιτέας, δεν έχει καθηγητή με μόνιμη οργανική θέση στη βιολογία (μάθημα που διδάσκεται και στις τρείς τάξεις και αποτελεί και βασικό μάθημα στις πανελλήνιες για το πεδίο των ιατρικών- υγείας σχολών), ούτε που οι καθηγητές με πλήρες ωράριο υποχρεώνονται να πάρουν υπερωρίες για να καλυφθούν τα κενά γιατί το Υπουργείο δεν διαθέτει άλλα χρήματα για να προσλάβει αναπληρωτές, ούτε που η χρηματοδότηση φέτος είναι ακόμα λιγότερη (1,9 του κρατικού προϋπολογισμού) και τι θα γίνει για πετρέλαιο , για χαρτί φωτοτυπικού……
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ;
Το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί μιλώντας για αναπλήρωση των “χαμένων” ωρών λόγο καταλήψεων , όταν οι χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται από τις ελλείψεις καθηγητών (22.000 κενά φέτος) όταν επιμένει, ότι οι καθηγητές είναι πολλοί και περισσεύουν, ότι δεν έχει λεφτά για να κάνει άλλες προσλήψεις!!! Τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για να στηθεί ο μηχανισμός της αξιολόγησης - απόλυσης σχολείων και εκπαιδευτικών και το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που κόστισε η Τράπεζα θε(υ)μάτων πώς βρεθήκανε; Ζήτω ο εθελοντισμός!!! Καλεί εθελοντές να αναπληρώσουν τα κενά χωρίς να πληρωθούν και χωρίς ασφάλιση, με μόρια για όταν διοριστούν (γίνονται διορισμοί και δεν το ξέρουμε;). Από πότε έγινε νόμιμη η απλήρωτη εργασία; Και επειδή ο υπουργός παιδείας μιλά για εθελοντισμό…… ας δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα: ας καταθέσει το μισθό που παίρνει σαν υπουργός για να καλύψει τα κενά και τις ελλείψεις που έχουν τα σχολεία.
Το σχολείο δεν είναι «θερμοκήπιο», όπου τα παιδιά αναπτύσσονται ομαλά και απρόσκοπτα με καλό πότισμα και συστηματική φροντίδα! Καταδιώκουν τα παιδιά μας που διαπράττουν το “έγκλημα” του αγώνα και της διεκδίκησης! Που τα όνειρά τους φυλακίζονται, το μέλλον τους υποθηκεύεται και η καθημερινή ζωή τους συνθλίβεται!
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
  • Όχι στην Τράπεζα Θεμάτων και το «Νέο Λύκειο»
  • Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών
  • Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών. Όχι στην “εθελοντική” –απλήρωτη εργασία
  • Να καταργηθεί  το νομοθετικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη των παιδιών μας και των γονιών-καθηγητών μελών του Συλλόγου μας
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, ποινικοποίησης και καταστολής απέναντι στα παιδιά μας αλλά και σε όλους όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, φοιτητές, καθηγητές κλπ

ΠΑΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ,
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΛΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΤΟΜΕΝΗ
Η ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ- ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου