Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ


Μια άνιση 
(και λυπηρή) σύγκριση

   Αναδημοσιεύουμε σήμερα την πρώτη σελίδα της αξιολογότατης και με ημερήσια κυκλοφορία εφημερίδας ''Λαός'', από την Βέροια Ημαθίας, με ημερομηνία 24-12-2014 (προ-εχθεσινής).  Μιας, με μεγάλη κυκλοφορία εφημερίδος, της οποίας η ποιότητα ύλης και η εγκυρότητα ειδήσεων, δεν αμφισβητούνται από κανέναν, εδώ και αρκετές δεκαετίες.
"Θωρακίζεται'', γράφει η εφημερίδα, το Νοσοκομείον Ημαθίας.  Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος, το οποίο όμως, παρ' όλη την κρίση και τις περικοπές, τόσον οι Διοικούντες του, όσον και οι  εκλεγόμενοι από την περιοχή Πολιτικοί, δεν το εγκατέλειψαν ποτέ.



   Εμείς, πέραν των όποιων συγκρίσεων με τα δικά μας ''Φωκικά Καθεστώτα'', καθώς και των όποιων αισθημάτων μας για την υποδεέστερη αντιμετώπιση της Δημόσιας Υγείας στον Νομό μας, θα σημειώσουμε απλά ότι :

-  Για την ''Θωράκιση'' του Νοσοκομείου στην Βέροια, δεν υπήρξαν Δελτία Τύπου από Πολιτικά (και Δημοτικά) Γραφεία.
-  Δεν υπήρξαν φωτογραφίες από επισκέψεις ''ενδιαφερομένων'' Πολιτικών στα Γραφεία αρμοδίων Υφυπουργών, Υπουργών και Γραμματέων, οι οποίες και να διοχετεύθησαν στα ΜΜΕ για καθησυχασμό των κατοίκων.
-  Δεν υπήρξαν παρατεταμένες διαμαρτυρίες του Νοσηλευτικού και Επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου, απλώς οι (γνώστες των προβλημάτων) Διοικούντες του Ιδρύματος, ενημέρωσαν τεκμηριωμένα την Προϊσταμένη (και Πολιτική) Αρχή, ζητώντας τα δέοντα.

Εν κατακλείδι : Όλοι τους οι εμπλεκόμενοι εκεί, στην υπόθεση του Νοσοκομείου, έκαναν το καλύτερο για τους κατοίκους της Ημαθίας.
Οποιαδήποτε σύγκριση με την εδώ πραγματικότητα, μόνον θλίψη γεννά.
Για την αγανάκτηση, δεν γεννάται λόγος, μιας και οι επιλογές ήσαν και είναι αποκλειστικά δικές μας.
Χρόνια Πολλά (πληγωμένη) πατρίδα μου Φωκίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου