Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

''ΑΛΚΥΩΝ'' : ΑΝΑΜΕΝΕΙ (ΜΑΖΙ ΜΑΣ), ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;...
Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση

ΑΙΓΙΟ 09/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ
ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Στις 19/11/2014 οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Όλγα - Νάντια Βαλαβάνη, Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου - Σάλταρη, Γιώργος Πάντζας, Άννα Χατζησοφιά και Μάνια Παπαδημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν στην Βουλή ερώτηση σχετικά με την διαχρονικά προβληματική κατάσταση που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη μεταλλευτική δραστηριότητα ( εξόρυξη βωξίτη) στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας αλλά και εντός του Δελφικού Τοπίου.
Περιοχή πολλαπλά προστατευόμενη από την Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία και αναγνωρισμένη από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι επιπτώσεις στην υγεία χιλιάδων κατοίκων, η εκτεταμένη καταστροφή του Φυσικού Περιβάλλοντος με τρόπο που σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμη, συνεχίζονται όλο και πιο εντατικά.
Η ακραία αλλοίωση του Δελφικού Τοπίου, εκτός από την σημαντική αυτοτελή της σημασία, απαξιώνει πλήρως και την τουριστική προοπτική της περιοχής που αποτελεί το κύριο παραγωγικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Δελφών και βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα του συνόλου των περιοχών του Κορινθιακού Κόλπου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της χώρας μας, αφού ενημερωθούν και λάβουν γνώση του τι συμβαίνει διαχρονικά σ΄αυτή την νευραλγική περιοχή για την χώρα μας - περιοχή με παγκόσμια εμβέλεια και ακτινοβολία - θα δώσει ολοκληρωμένες και υπεύθυνες απαντήσεις στα ερωτήματα που ετέθησαν.
Και το κυριότερο ποιες προτάσεις θα υλοποιηθούν για να αναστραφεί η καταστροφική πορεία της Φωκίδας και των Δελφών.
Για την Ομοσπονδία μας, η προστασία του ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ και οι δυνατότητες ανάπτυξης πολλαπλών οικονομικών δραστηριοτήτων στην Φωκίδα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον τόσο της στεριάς όσο και της θάλασσας αυτής της περιοχής, αποτελούν βασική προτεραιότητα.
Πιστεύουμε στο μέλλον που εμείς όλοι μαζί οι ΠΟΛΙΤΕΣ θα φτιάξουμε.
Η ιστορία μας ανήκει.
 
                         Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΘΥΜΙΟΣ                                    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

2 σχόλια:

  1. παλι τα ιδια, γίνατε γραφικοι πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ??
    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΞΕΡΟΠΗΓΑΔΟ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή