Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΒγήκε σήμερα η απόφαση του εκλογοδικείου Λιβαδειάς σχετικά με την ένσταση που είχαν καταθέσει οι "Πολίτες στο Προσκήνιο" για την κατανομή εδρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.

Η απόφαση δικαιώνει την παράταξη των "Πολιτών" κάτι που ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο από την στιγμή μάλιστα που δεν είχε κατατεθεί κάποια ένσταση που να αντικρούει το αίτημά τους. Έτσι αλλάζει η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο πλέον θα συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι των "Πολιτών". Και επειδή ο πλειοψηφών συνδυασμός, η "Ανανεωτική Δύναμη" του κ. Παναγιωτόπουλου πρέπει να έχει το 60% των εδρών, δηλαδή 20 έδρες, χαμένος είναι ο συνδυασμός του κ. Ταγκαλή, η "Ενωτική Πορεία Ανάπτυξης Ανάπτυξης και Προοπτικής".
Την τρίτη έδρα για τους "Πολίτες στο Προσκήνιο" καταλαμβάνει ο κ. Ν. Σταντζούρης στην Δ.Ε. Γαλξειδίου, όπου χάνει μία έδρα ο συνδυασμός του κ. Παναγιωτόπουλου και πιο συγκεκριμένα η κα. Αικ. Καραδήμα-Ντούρου. Η έδρα αυτή αναπληρώνεται για την πλειοψηφία στην Δ.Ε. Δεσφίνας και την καταλαμβάνει ο κ. Δ. Μπουλούτας αντί του κ.Ευσ. Μαντώρου.
Πλέον θα πρέπει να οριστεί εκ νέου ένας αντιδήμαρχος, αφού η κα. Καραδήμα-Ντούρου κατείχε τέτοια θέση με αρμοδιότητες στο τμήμα Παιδείας και στα τοπικά θέματα της Δ.Ε. Γαλαξειδίου. Φαβορί για την θέση είναι ο κ. Αθ. Τσονάκας αφού ο έτερος σύμβουλος της πλειοψηφίας απο το Γαλαξείδι, κ. Γ. Νάκος, είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η απώλεια της έδρας από τον συνδυασμό του κ. Ταγκαλή "ακούει" στο όνομα του κ. Μαντζώρου, ο οποίος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς σε όλο τον Δήμο και είναι ανελλιπώς παρών στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης παραπάνω από εικοσαετία!

Πηγή : amfissaface

2 σχόλια:

  1. ΑΧ θανασάκο, έχεις μείνει εσύ και η μετριότητα, τι ήθελαν και κατέβαιναν , ήρθε και η πρωτη παραίτηση από το Γαλαξίδι, εκείνος ο Θεοφάνης είναι για γέλια, περιφέρεται σα χαζός, ούτε τον Καλλικράτη δεν έχει "ανοίξει".ΧΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτόν τον Θεοφάνη τι τον βάλανε γραμματέα...συμφωνώ 6:15 μ.μ περιφέρεται σαν χαζός ίσως εξυπηρετεί κάποιους που τον ήθελαν μέσα..ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή