Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Cine Itea : ΣΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ''ΣΤΕΚΙΑ''



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Ξεκινάμε και πάλι από την 
Παρασκευή 17/10/2014

Μετά από ένα δημιουργικό καλοκαίρι στον φιλόξενο χώρο της μαρίνας Ιτέας και αφού ακολούθησε μια μικρή ανάπαυλα, έχουμε τη χαρά να ξαναβρεθούμε αυτήν την Παρασκευή 17/10/2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Ιτέας (όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε ή Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο όπως τυπικά λέγεται) με προβολές ταινιών και πολλές άλλες εκδηλώσεις.
(Υπενθυμίζουμε ότι διατίθενται δωρεάν κάρτες για άνεργους συμπολίτες μας. Επικοινωνήστε μαζί μας.)

ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/10/2014 στις 9.15μμ

Θα προβληθεί η ταινία «Ούτε στον εχθρό μου»
της Αν Φοντέν με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Μπενουά Πελβούρ. Μια έξυπνη και ανάλαφρη κωμωδία, με χιούμορ και δύο απολαυστικούς πρωταγωνιστές.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο γιός μιας συντηρητικής διευθύντριας γκαλερί και ο γιός ενός αδέξιου, άξεστου μικροαπατεώνα είναι πολύ καλοί φίλοι, γεγονός που αναγκάζει τους αταίριαστους γονείς τους να έρθουν σε επαφή επιβεβαιώνοντας την παροιμία «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε».
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, εξαιρετική στο ρόλο της σοβαρής και ψυχρής διευθύντριας της γκαλερί, αποδεικνύει την τεράστια ερμηνευτική της άνεση και  ανακαλύπτει στην δική της ηρωίδα ένα ανθρώπινο πρόσωπο.
Ο κωμικός Μπενουά Πελβούρντ φαίνεται πλασμένος για να υποδυθεί τον εξωστρεφή και αυθεντικά λαϊκό Πατρίκ. Δημιουργεί συνεχώς παρεξηγήσεις που βγάζουν γέλιο και παράλληλα δίνει στον χαρακτήρα του μια αθωότητα που τον κάνει κατά στιγμές ακόμη και γοητευτικό.
Στην ταινία εμφανίζεται και ο διάσημος γιαπωνέζος ζωγράφος (που ζει στη Νέα Υόρκη) Χιρόσι Σουγιμότο που υποδύεται τον εαυτό του  - φυσικά - και δέχεται την αυστηρή κριτική του άξεστου φίλου της Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Την Παρασκευή 24/10/2014 θα προβληθεί η ταινία «Νεμπράσκα» του βραβευμένου με Όσκαρ Ελληνοαμερικάνου Αλεξάντερ Πέιν. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών όπου ο πρωταγωνιστής Μπρους Ντερν  πήρε το α΄ βραβείο ανδρικής ερμηνείας. Η ανεξάρτητη αυτή παραγωγή ήταν η έκπληξη των περσινών Όσκαρ μιας και είχε έξι υποψηφιότητες. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο πολυβραβευμένος Φαίδων Παπαμιχαήλ.

Το Σάββατο 1/11/2014 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Πουλιά στο βάλτο».  Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή και τη προσφορά των γυναικών στην Εθνική Αντίσταση. Στηρίζεται στις προφορικές  μαρτυρίες των γυναικών αυτών και στις προσωπικές συνεντεύξεις που παραχώρησαν στην Αλίντα Δημητρίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου