Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;... ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΟΝ ...''SUCCESS STORY''!


Θ. ΚΑΤΣΑΜΠΑΣ
Υπό παραίτηση ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται ως πρέπει από την ελληνική κυβέρνηση, σε μήνυμα που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται ως πρέπει από την ελληνική κυβέρνηση, σε μήνυμα που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Ο κ. Κατσάμπας δεν παραιτήθηκε, όπως κυκλοφόρησε χθες το βράδυ στην Αθήνα, αλλά φαίνεται ότι σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από τη θέση του σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή που αφορά τη συνέχιση ή όχι του Μνημονίου. Ο Ελληνας αντιπρόσωπος, ο οποίος εργάστηκε ως ανώτερος υπάλληλος στο ΔΝΤ για πολλά χρόνια, έχει άριστη γνώση για τους μηχανισμούς του Ταμείου και θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά την ελληνική κυβέρνηση, ενώ η χώρα προσπαθεί να εξέλθει του Μνημονίου. Προβλήματα υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, ακριβώς επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν συμβουλεύεται τον κ. Κατσάμπα, ο οποίος κρατά πάντα χαμηλούς τόνους. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Εθνος», το θέμα της μη ενημέρωσής του για βασικά θέματα του προγράμματος τέθηκε πολλές φορές σε Ελληνες αξιωματούχους, ακόμα και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κατσάμπας λαμβάνει μέρος σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ και έχει συγκρουστεί πολλές φορές με άλλα μέλη που αντιτίθενται στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας.
Το «Εθνος» επικοινώνησε με τον κ. Κατσάμπα, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά τον ίδιο ή τη συνεργασία του με την ελληνική κυβέρνηση.
πηγή : ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου