Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ : ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ


Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας -Ανέλαβε την κυβερνητική ευθύνη γιαΘλιβερές συγκρίσεις!...

   Όταν η απώλεια ανθρώπινης ζωής αντιμετωπίζεται σαν πολιτική πράξη, ακόμη και εάν οφείλεται σε ατύχημα, έγκλημα, αμέλεια ή ανθρώπινο λάθος, τότε αναφερόμαστε σε πολιτισμένη χώρα.  Και με το να παραδέχεται ο Πρωθυπουργός μιας χώρας ότι έχει
την πολιτική ευθύνη για ένα πολύνεκρο ναυάγιο, είναι λογικό και αναμενόμενο οι ευθύνες (πολιτικές ή μή) οι οποίες βαρύνουν Υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιώτες, να καταλογισθούν και να αναληφθούν άμεσα.

Σε εθνικό επίπεδο : Ποιός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το ναυάγιο ''SAMINA'' στην Σαντορίνη; Ο τότε Πρωθυπουργός, ή ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας;  
Το ότι ο τότε Υπουργός Παπουτσής αρνήθηκε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του ναυαγίου, θεωρήθηκε ως πατριωτική ενέργεια, για αυτό και επιβραβεύθηκε με την τοποθέτησή του ως εκπροσώπου της χώρας μας, στην Παγκόσμια Τράπεζα!

Σε τοπικό επίπεδο : Ποιός ανέλαβε την ευθύνη για το ''φιάσκο'' και τελικά την απώλεια της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Κίρρας και της αναβάθμισης του βιολογικού της Ιτέας;  Ο τότε Δήμαρχος, ή ο τότε προϊστάμενος των Τεχνικών Υήρεσιών;  Για την πυρκαϊά στον ελαιώνα, τις υπάρχουσες πολιτικές ευθύνες για την μη ύπαρξη σχεδίου προστασίας του, τις ανέλαβαν ο Δήμαρχος, η Περιφέρεια ή το Υπουργείο Πολιτισμού;

Κουτο-Κορεάτες!...

******************************************************

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας -Ανέλαβε την κυβερνητική ευθύνη για το ναυάγιο
27.04.2014 07:19

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για τη ναυτική τραγωδία που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κατά κύριο λόγο νεαρών μαθητών.

«Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα, καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση», ανέφερε σε μία σύντομη και άκρως συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του ο Τσουνγκ Χονγκ-γουόν.

Ο πρωθυπουργός είχε αποδοκιμαστεί για τις ενέργειες της κυβέρνησης και δέχθηκε μπουκάλια με νερό, όταν βρέθηκε κοντά στους γονείς των θυμάτων, μία ημέρα μετά από το ναυάγιο. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε έως τώρα είναι 187 άτομα.


1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ {το μεγαλοστελεχος του ΠΑΣΟΚ , να τον χαιρονται} ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ . ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ ΕΣΤΩ 5-10 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΟΜΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή