Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 : ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;...


Η ''Εθνοσωτήριος'' ...

    Ήταν τότε, όταν ο ξεπεσμός της πολιτικής ζωής και άποψης, ''βολόδερνε'' ανάμεσα στους αδαείς αλλά ''καθαρούς'' εθνικόφρονες Έλληνες και στα ''μιάσματα'', τους Κομμουνιστές.  Ήταν τότε όταν οι ''Αποστάτες'' επιτελούσαν εθνικό καθήκον και οι αργότερα ''εθνοπατέρες'', προτιμούσαν την απομάκρυνση με ''ελαφριά πηδηματάκια'' και με ψεύτικο διαβατήριο.  Ήταν τότε,
όταν υπήρχαν οι ''δκοί μας'' όπως έλεγε ένας αλήστου μνήμης εντόπιος πολιτικός και οι ''άλλ'', οι οποίοι ήσαν άξιοι της μοίρας τους (κατά την άποψή του) και από ''εθνική'' ανάγκη διωκόμενοι.  Ήταν τότε, όταν ο ύπατος και ελέω θεού άρχων του τόπου, διέθεται νού και εμπειρία βατράχου, αποδεχόμενος την μοίρα του ελληνικού λαού, ως κάτι το οποίον δεν τον αφορούσε, γιατί αυτός απλώς, εβασίλευε.  Ήταν τότε, όταν όλα ωρίμασαν για την επώδυνη πτώση της χώρας και την απομόνωσή της από τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό.  Είχε έρθει τότε, η Χούντα των Συνταγματαρχών, είχε σκεπάσει την Ελλάδα ο σκοταδισμός της 21ης Απριλίου του 1967.

   Τι έχει αλλάξει 47 χρόνια μετά;  Τι έχει ''εξαλειφθεί'' από εκείνην την καταστροφική περίοδο της ελληνικής ιστορίας;  Τι διδαχθήκαμε εμείς ως πολίτες από εκείνην την ''ανωμαλία'' και το αποβάλαμε από την ζωή μας και την πολιτική μας βούληση;

-  Έχουμε πλέον ύπατο άρχοντα λαοπρόβλητον και αγαπητόν και όχι ''δοτόν'' και ελέω θεού διοικούντα;
-  Έχουμε πλέον ''Αποστάτες'' να μας διοικούν και ''εθνοπατέρες'' να φροντίζουν την οποιαδήποτε ανάγκη μας;
-  Έχουμε πλέον πολιτικούς των οποίων το μέλλον έχει ταυτισθεί με το δικό μας;
-  Είμαστε ακόμη χωρισμένοι ''στς δκούς'' μας και ''στς άλλς'' ;
-  Είμαστε ακόμη όμηροι του ''Χωροφύλαξ'' ;

Η ιστορία δεν μας δίδαξε και πολλά πράγματα, κατά πώς φαίνεται.  Και για να κάνουμε αναγωγή των αποτελεσμάτων σε τοπικό επίπεδο, έχουμε την εξής κατάσταση :

Ακόμη ''διαφεντεύουν'' την μοίρα μας τα ''σταγονίδια'' από τα ''Τουμπανάρια'', ακόμη οι ''Αποστάτες'' έχουν δημόσιο και δημοτικό λόγο, ακόμη οι ''άνακτες'' και οι ''άνασσες'' αποτελούν είδηση με την εμφάνισή τους ή όχι.  Ακόμη εξακολουθούν ατιμωρητί οι χρησιμοποιήσαντες την τοπική πολιτική για ίδιον συμφέρον, να περιφέρονται ''τάζοντες'' την προσωπική ''ανάπτυξη'' του καθενός μας και την ευημερία του τόπου μας.  Ακόμη οι ''Ανεξάρτητοι'', παρ' ότι αποδιοπομπαίοι, να ευελπιστούν και εκλιπαρούν για ένα κομμάτι από την πίττα της τοπικής εξουσίας, βάζοντας την ''ουρά κάτω απ' τα σκέλια'', κάνοντας την ανάγκη τους, επιθυμία. 
Άλλαξε τίποτε;
Θα αλλάξουμε τίποτε;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου