Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΕΚΛΟΓΙΚΟΝ ''ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΝ ΦΩΣ''


Η 6η Υποψηφιότητα
για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

    Ήδη έχει γίνει γνωστή από διημέρου η Διακήρυξη του νέου Συνδυασμού για την διεκδίκηση του Δήμου Δελφών.  Της πρωτοεμφανιζόμενης κίνησης ηγείται ο τέως βουλευτής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κύριος Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, κάτοικος Ιτέας.
    Το βιογραφικό σημείωμα και η εν γένει ενεργή παρουσία του κου Μπακογιάννη στην περιοχή μας, είναι λίγο έως πολύ γνωστά στους περισσοτέρους μας.  Το κείμενο της Διακήρυξης το οποίο αναδημοσιεύουμε, περιέχει τις πολιτικές θέσεις του υπό σύσταση Συνδυασμού, καθώς και τις προθέσεις του, εφ' όσον πλειοψηφίσει στον Δήμο μας.

**********************************************

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΝ ΦΩΣ΄΄
του Δήμου Δελφών

Πολίτες  της  Παρνασσίδος
          Η συγκυρία των δημοτικών & περιφερειακών εκλογών βρίσκει τη χώρα μας σε βαθιά χρεοκοπία και το λαό μας σε πρωτόγνωρη φτώχεια και βαθιά εξαθλίωση. Μία κατάσταση την οποίαν αναμφίβολα ευθύνονται τα κόμματα που κυβέρνησαν την 40ετία  μετά τη μεταπολίτευση.
          Και ευθύνονται διότι  τα πολιτικά κόμματα μετατράπηκαν από κόμματα ιδεών, αρχών και προγραμμάτων σε ΄΄φωλεέςληστοσυμμοριών΄΄.
          Ήσαν μαριονέτες σ΄ ένα θέατρο σκιών όπου τα νήματα τα κινούσαν οι μεγαλοϊδιοκτήτες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, οι μεγαλοεργολάβοι και προμηθευτές του Δημοσίου. Ήταν τα ενεργούμενα των διαπλεκομένων με την εξουσία εγκατεστημένων μεγαλοσυμφερόντων.
          Το κατήφορο που άνοιξε το  Σύνταγμα της χώρας μας  Σ-75 με τις ατέλειές του που εκμεταλλεύτηκαν άριστα τα δύο κόμματα της εξουσίας. Οι μέχρι τώρα αναθεωρήσεις του όχι μόνον δεν θεράπευσαν τις ατέλειές του στις δευτερεύουσες διατάξεις του, αλλά αξιοποιήθηκαν για τον παράνομο πλουτισμό των κυβερνώντων και την εξαθλίωση του λαού μας.
          Με κατάλληλες ρυθμίσεις επέβαλαν την ατιμωρησία των κυβερνητικών αξιωματούχων στα εγκλήματα που διέπραξαν διαχρονικά στη διαχείριση των οικονομικών και την εθνικών μας θεμάτων.
         Πόροι από το υστέρημα του λαού μας και πόροι από τα κοινοτικά ταμεία της Ε.Ε. μετατράπηκαν δια καταλλήλων τεχνασμάτων σε παράνομο πλουτισμό των επιτηδείων.
         Το Τραπεζικό σύστημα και τα κρατικά ταμεία τα αντιμετώπισαν σαν ΄΄λεία πολέμου΄΄ και τα χρησιμοποίησαν για πλουτισμό ΄΄ των ημετέρων΄΄ χορηγώντας παράνομα τεράστια δάνεια άνευ εγγυήσεων και αγύριστα – τα γνωστά θαλασσοδάνεια.
          Μετέτρεψαν τον περήφανο ελληνικό λαό σε ΄΄κομματικό στρατό΄΄ διογκώνοντας απαράδεκτα το κεντρικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως αποτέλεσμα της πελατειακής σχέσης εξουσιαστών και εξουσιαζομένων,  κυβερνώντων και κυβερνωμένων. Έτσι τη διαπλοκή και τη διαφθορά δεν την κράτησαν εντός των τειχών του κράτους των Αθηνών, αλλά την έκαναν ¨εξαγωγή¨ προς την περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση. Το κομματικό κράτος των Αθηνών επεκτάθηκε και στο κομματικό κράτος της περιφέρειας. Η διαπλοκή και η διαφθορά στη περιφέρεια έγινε κατά το πρότυπο της κεντρικής εξουσίας.
          Στην τοπική εξουσία προωθήθηκαν εκπρόσωποι και στελέχη κομματικά. Συστήθηκαν ΄΄κυκλώματα΄΄  ανάμεσα στους διαχειριστές  της τοπικής εξουσίας και δημοσίους υπαλλήλους που υπηρέτησαν και υπηρετούν στις ίδιες, καίριες θέσεις επί σειρά ετών, ανάμεσα σε εργολάβους κατασκευαστές δημοτικών και περιφερειακών έργων και στα εγκατεστημένα μεγάλα συμφέροντα εκμεταλλευτών πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας που χωροθετούνται στα όρια κάθε περιφέρειας και κάθε δήμου. Και όπως προστατεύουν οι αμαρτωλοί εκπρόσωποι της κεντρικής εξουσίας τους εαυτούς τους, έτσι φροντίζουν ποικιλοτρόπως να ΄΄προστατεύουν΄΄ και τα κομματικά τους παιδιά στη περιφέρεια της ελληνικής επικράτειας.
          Από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει πιστοποιηθεί ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εφορίες, οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες είναι κατ΄ εξοχήν χώροι διαπλοκής και  διαφθοράς.
          Δεν σημαίνει τούτο ότι στους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής δεν ευδοκιμεί το ΄΄δένδρο του κακού΄΄. Κάθε άλλο !
 Σε ένα διεφθαρμένο κομματικό κράτος παντού ευδοκιμεί το δένδρο της διαφθοράς, μόνο που σε ορισμένους απ΄ αυτούς τα κρούσματα διαφθοράς είναι ΄΄μεμονωμένες περιπτώσεις΄΄.
Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω δεν ΄΄ευδοκιμεί΄΄ ένα δένδρο διαφθοράς μονάχα, αλλά υπάρχει συστοιχία τέτοιων δένδρων διαφθοράς. Ολόκληρα δάση διαφθοράς. Η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη δασοκάλυψη από  δένδρα  διαφθοράς  σε  παγκόσμιο επίπεδο.
Πρώτη χώρα στη διαφθορά !
         Τώρα βέβαια τα κομματικά τους παιδιά εμφανίζονται με περισσή θρασύτητα  κάνοντας  τη  ρηματική  δήλωση :
΄΄Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος΄΄
Μα για ποια ανεξαρτησία ομιλούν, όταν έχουν εκλεγεί με κομματικό ψηφοδέλτιο και έχουν ασκήσει εξουσία μαζί με τα άλλα  κομματικά  παιδιά !!!
Βέβαια γνωρίζει η τοπική κοινωνία ότι υπάρχουν και ορισμένα φιλόδοξα, ανίκανα, ανεπάγγελτα και τυχοδιωκτικά στοιχεία που δεν έχουν κολλήσει ένσημο στο ασφαλιστικό τους βιβλιάριο και προσκολλώνται κατάλληλα σ΄ ένα κομματικό συνδυασμό και εξασφαλίζουν μία αμειβόμενη θέση και αποζούν σαν τις ΄΄μελίχρες΄΄ παρασιτικά στη πλάτη της τοπικής κοινωνίας.
Η δήλωση ότι εγκαταλείψαμε  την κομματική μας ταυτότητα στο σπίτι δεν πείθει. Αποτελεί ευτελή και υποκριτική δήλωση μη πιστευτή και ανάξια σχολιασμού !
Ο  λαός  ξέρει …….
Και τώρα μπαίνει το ερώτημα τι μπορεί ο λαός να κάνει ;
Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε στο δικό μας δήμο όταν  η τοπική κοινωνία μας αναθέσει την εντολή διαχείρισης των τοπικών θεμάτων στα όρια του δήμου Δελφών και προάσπισης των τοπικών συμφερόντων της κοινωνίας.
Υπάρχουν ρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο και ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε εμείς σε τοπικό επίπεδο.
Κεντρικές ρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στη μείωση και εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς είναι :
-Γι΄ αυτούς που θέλουν να κατακτήσουν τη θέση αιρετών αρχόντων τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο πρέπει να είναι κατ΄ αρχήν  ΄΄διαφανείς και έντιμοι΄΄.     
 Γι΄ αυτούς αίρεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων απέναντι της πολιτείας και υποχρεούνται να υποβάλουν αναλυτική περιουσιακή κατάσταση ώστε να κριθεί αν τα περιουσιακά τους στοιχεία δικαιολογούνται από τα ΄΄δηλωμένα΄΄ εισοδήματά τους ή είναι φοροφυγάδες !
-Να καθιερωθεί 1 ή 2 το πολύ θητείες για τους αιρετούς άρχοντες.
-Να καταργηθεί η συνταξιοδότηση των Προέδρων της Δημοκρατίας, υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, περιφερειαρχών, δημάρχων και κοινοταρχών, η οποία συνταξιοδότηση δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και είναι αντισυνταγματική  και  παράνομη.

-Να καθορισθεί ότι η παράβαση καθήκοντος, η απιστία περί την υπηρεσία και λοιπά εγκλήματα των Υπουργών, Περιφερειαρχών και Δημάρχων είναι κακουργήματα και δεν υπόκεινται  στην κοινή παραγραφή όπως για τους κακούργους πολίτες  της  χώρας.
-Οι αιρετοί άρχοντες να εκλέγονται απ΄ ευθείας από το λαό  και  όχι με λίστα ούτε έμμεσα  μέσω συνδυασμών !
 Τώρα σε τοπικό επίπεδο ο συνδυασμός  μας  ΔΗΛΩΝΕΙ μετά απείρου λόγου γνώσεως ότι εάν η τοπική κοινωνία μας επιλέξει  ως  τοπική Αρχή  τότε :
Θα ελεγχθεί με πρόσκληση ορκωτών λογιστών η οικονομική διαχείριση του Δήμου Δελφών μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από εμάς και τα πορίσματα θα διαβιβαστούν προς τον  Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τα περαιτέρω.
Θα συγκροτήσουμε μελετητικές ομάδες για την ταχεία εκπόνηση μελετών κατασκευής έργων και  απ΄ ευθείας  υποβολή στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βρυξελών για την άμεση χρηματοδότησή τους.
Θα ζητήσουμε τη μετάθεση παλαιών υπαλλήλων μονίμως υπηρετούντων στην ίδια καίρια θέση, λόγω πείρας των, προς την Περιφέρεια  που  τους  έχει  προφανώς  ανάγκη.
Θα διαλύσουμε κάθε κύκλωμα όταν υπάρχει έστω και ΄΄υπόνοια διαπλοκής και διαφθοράς΄΄ με άμεση ενημέρωση των Δημοτών  και Προϊσταμένων  Αρχών.
Θα λογοδοτούμε περιοδικά προς την τοπική κοινωνία την οποία θα ενημερώνουμε και για την πορεία των δημοτικών πραγμάτων.
 Επειδή όλοι μας ξέρουμε ότι το δένδρο της διαφθοράς δεν ΄΄πέφτει΄΄ με μια τσεκουριά, αλλά χρειάζεται πολλές τσεκουριές για να το κατεδαφίσουμε. Αλλά μήτε αυτό είναι αρκετό. Χρειάζεται  να το ξεριζώσουμε με το μηχάνημα, να καταστρέψουμε το ριζικό του σύστημα. Γιατί αλλιώς δίπλα θα φυτρώσουν καινούργια δένδρα διαφθοράς που θα αποτελέσουν συστοιχία δένδρων και στο τέλος θα γίνει ολόκληρο δάσος διαφθοράς….
                      Πολίτες του Δήμου Δελφών
Δείξτε  μας  την  εμπιστοσύνη  σας !
Ελάτε  μαζί  μας !
Σηκωθείτε από την καρέκλα και το καναπέ ! να συμμετάσχετε μαζί μας για να παλέψουμε όλοι μαζί προκειμένου  να  ΄΄αλλάξουμε΄΄ κάθε  τι στο Δήμο Δελφών.
Ήρθε η ώρα
Ο Δήμος Δελφών να αποκτήσει μια άξια και έντιμη τοπική Διοίκηση.
Για να προστατεύουμε τα εύλογα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.
Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε συθέμελα το δένδρο της διαπλοκής  και της  διαφθοράς.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Και άπειρη Αγάπη
για την Παρνασσίδα.

΄΄ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΦΩΣ΄΄
Για να λάμψει το φως  της Δικαιοσύνης
και ο Ήλιος της Νομιμότητας
στο Δήμο Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου