Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΔΡΑΚΑΚΗΣ : ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΠρο της Κάλπης

   Οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Δελφών κύριοι Κώστας Μπακογιάννης και Γεώργιος Δρακάκης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να συνενωθούν και να διεκδικήσουν τον Δήμο με κοινό ψηφοδέλτιο.  Η δε παρακάτω δημοσιευόμενη κοινή τους ανακοίνωση, περιέχει το στίγμα και την θέληση των δύο ανδρών για την εξυπηρέτηση των προβλημάτων του τόπου μας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους από κοινού θα εφαρμόσουν στην πράξη το όραμά τους για την έξοδο από το τέλμα του καταρρακωμένου Δήμου Δελφών.  
Έτσι, μετά την σημερινή εξέλιξη, για την διεκδίκηση του Δήμου παραμένουν 5 (πέντε)  παρατάξεις, με τα εξής χαρακτηριστικά :
-  Οι 2 (δυο) προέρχονται από τον ιδεολογικό χώρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας  με επικεφαλής τους δυο εξ απορρήτων συνεργάτες του τέως Δημάρχου Φουσέκη, Αμφισσείς αμφοτέρους, τους Παναγιώτη Ταγκαλή και Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο.
-  Μία προέρχεται από τον ανεξάρτητο προοδευτικό χώρο με επι κεφαλής τον εξ Ιτέας Παναγιώτη Μέγκο.
-  Μία επίσης προέρχεται από τον ανεξάρτητο προοδευτικό χώρο και είναι η προκύπτουσα σήμερα από την συσπείρωση των παρατάξεων Κώστα Μπακογιάννη και Γιώργου Δρακάκη, εξ Ιτέας αμφοτέρους
-  Και τέλος μία, η οποία προέρχεται ιδεολογικά και υποστηρίζεται από το Κ.Κ.Ε. με επί κεφαλής τον Αμφισσέα Γεώργιο Ιωσηφίδη.

************************************************

Η  συσπείρωση
Μπακογιάννη  -  Δρακάκη
Απαντάει
στα  κυκλώματα  διαφθοράς  του τοπικού  πολιτικού κατεστημένου


  ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι επικεφαλής των  Συνδυασμών  « ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΝ ΦΩΣ »    και     «ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ »   για   το   Δήμο   Δελφών, Κώστας Μπακογιάννης  και Γεώργιος Δρακάκης  αντίστοιχα, για την υπεράσπιση των τοπικών συμφερόντων κατ΄ επιταγή της τοπικής Κοινωνίας, κατέληξαν να συμπράξουν και να συνενώσουν τις δυνάμεις των δυο συνδυασμών με τον  κ. ΚώσταΜπακογιάννη επικεφαλής του νέου σχηματισμού .
Δεδομένου ότι και οι δύο συνδυασμοί κινούνται χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αποκλεισμούς, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και έχοντας σαν προτεραιότητα και κοινό τόπο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών,  συμφωνήθηκε ότι κοινό έδαφος των προτάσεών τους αποτελούν  οι εξής  θέσεις :
α)  Χρηστή Διοίκηση με τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων των αιρετών (πολιτικού προσωπικού) και του προσωπικού του Δήμου .   Η  διοίκηση του Δήμου θα ασκείται αποκλειστικά από το προσωπικό του Δήμου (από τις διευθύνσεις του ) και όχι από τους αιρετούς . Ο ρόλος των αιρετών (Αντιδημάρχων κλπ) θα είναι θεσμικός και θεματικός .
 β Ένα σύγχρονο διοικητικό αποκεντρωμένο και οργανωτικό μοντέλο  για το  Δήμο.     Δημιουργία  τριών   (3)  πολυδύναμων   κέντρων α) Άμφισσα – Δελφοί ,   β) Γαλαξείδι – Ιτέα – Δεσφίνα  και  γ) Παρνασσός – Γραβιά –Καλλιέων   στελεχωμένα με όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη .
γ)  Πλήρης διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Δελφών, που προϋποθέτει και αναλυτικό διαχειριστικό έλεγχο στη λειτουργία του Δήμου .
δ)  Κατάργηση των εργολαβικών σχέσεων εργασίας όσον αφορά τις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα , ύδρευση κλπ) .
ε) Αξιοποίηση και ενδυνάμωση του προσωπικού του Δήμου αξιοκρατικά και βάσει των ενδιαφερόντων καθενός .
δ) Καθιέρωση ενός διαφανούς και έγκαιρα προγραμματισμένου συστήματος προμηθειών και έργων, στο οποίο οι απευθείας αναθέσεις θα αποτελούν την εξαίρεση, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου και
ε)   Για το ξερίζωμα  των κυκλωμάτων διαπλοκής και διαφθοράς και την ολοκληρωτική κατεδάφιση των υπόγειων και άνομων συμφερόντων του τοπικού διεφθαρμένου  καθεστώτος.
Ο Δήμος Δελφών και οι συμπολίτες μας δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον, προϋπόθεση για το οποίο αποτελεί η οχύρωση του Δήμου με ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και διαφανές θεσμικό πλαίσιο και με έναν τρόπο λειτουργίας σύμφωνο  με  τις  απαιτήσεις   των   καιρών.-

Για το Συνδυασμό «Καθαρή Λύση»    Για το Συνδυασμό«Απολλώνειο Φώς»
          
           ΓΙΩΡΓΟΣ  ΔΡΑΚΑΚΗΣ                    ΚΩΣΤΑΣ   ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

2 σχόλια:

  1. EINAI H ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν ανθρωποι καλοι ειναι μωρε αλλα ξερεις .. οταν μιλαει δρακακης και μπακογιαννης , μιλαει ο εθνικισμος και το ουισκι...καταστασεις πουλ μουρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή