Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κιν/κή Λέσχη Ιτέας : Μεγαλο-Δευτεριάτικη μύηση στην κλασσική μουσική


Μουσική (+Χορός) =
Συναίσθημα (+Πολιτισμός)
**************************
         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Παρουσιάζουν, την Μεγάλη Δευτέρα 14/4 στις 9.00΄ μ.μ., την προβολή του βραβευμένου γερμανικού ντοκιμαντέρ Rhythm is it στο Κυριακοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Ιτέας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η ταινία αποτελεί μια καταγραφή του έργου, το οποίο ανέλαβε η  Φιλαρμονική του Βερολίνου  με βασικό μαέστρο τον  Simon Rattle, σε συνεργασία με τον χορογράφο Royston Maldoom, που αποφάσισαν να διαδώσουν την κλασική μουσική, με το ανέβασμα της απόδοσης του μπαλέτου του  Igor Stravinsky  « Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης », με ένα cast χορευτών από 250 παιδιά - μαθητές δημοσίων σχολείων του Βερολίνου.
Η προβολή θα είναι δωρεάν, απευθυνόμενη και σε εφήβους και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό που θα την παρακολουθήσει, να κατανοήσει, αλλά και να απολαύσει το μεγαλειώδες αποτέλεσμα που έχει η σοβαρή και πειθαρχημένη συνδημιουργία με κώδικα την Τέχνη, τόσο για το άτομο όσο και για το σύνολο.
Η προβολή γίνεται με τη στήριξη του Goethe-Institut.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής οικονομικής ενίσχυσης για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Δελφών ενόψει Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου