Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κιν/κή Λέσχη Άμφισσας : Η (βραβευμένη) ζωή της Αντέλ


Η προβολή μιας
 ...προ-τραυματικής σχέσης 

Την Κυριακή 6/4/2014 στις 21:00' η Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας θα προβάλει στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας,  την βραβευμένη με χρυσό φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών ταινία με τίτλο ''Η Ζωή της Αντέλ''.
Η ταινία είναι ακατάλληλη για ηλικίες κάτω των 17 ετών.
Παραγωγή: Γαλλία - Βέλγιο - Ισπανία 
Σκηνοθεσία: Αμπντελατίφ Κεσίς
Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λεά Σεντού, Σαλίμ Κεσιούς


Περίληψη
Ο Αμπντελατίφ Κεσίς για ακόμη μια φορά μετά το «Games of Love and Chance» επιστρέφει στην εξερεύνηση της εφηβικής περιόδου και των πρώτων ερωτικών ανακαλύψεων. H κάμερα βρίσκεται πάντα δίπλα στην πρωταγωνίστρια, κλείνοντας σε υποκειμενικά close-up την ταραγμένη της εφηβεία, τη λαγνεία, τη μοναξιά της και τον αιώνιο έρωτά της για την Εμμα. Χρυσός Φοίνικας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2013.
Υπόθεση
Η Αντέλ, μαθήτρια λυκείου, 15 χρονών, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από την στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Εμμα, ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Εμμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει την σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου