Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

''ΠΟΛΙΤΕΣ'' : ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ;...

                                                                                                         4-2-2015
                                      Δελτίο Τύπου 
    «ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ»

   Όπως είναι γνωστό, κατά την Συνεδρίαση της 2-2-2015  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, το τελευταίο και σπουδαιότερο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης  ήταν, η διατύπωση της άποψης  του Σώματος για το θέμα που απασχολεί το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας. Και αυτό είναι η ανανέωση για ακόμα 10 χρόνια ή όχι της άδειας χρήσεως αιγιαλού και παραλίας
από την Εταιρεία «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε» (εταιρείας του Ομίλου της S&B) στην θέση ''Κεφαλή-Λαρνάκι'' Ιτέας, όπου και η σκάλα φόρτωσης βωξίτη της Εταιρείας.
 Οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, έχοντας ασχοληθεί σοβαρά και με επιμέλεια και όχι επιδερμικά με το θέμα, κατέθεσαν όλη την ισχύουσα Νομοθεσία και όλες τις πράξεις παραχωρήσεως που έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στο Δημόσιο και την Εταιρεία .

Αποδείξαμε στο Σώμα ότι :
Η Εταιρεία έχει χάσει εκ του Νόμου το δικαίωμα να ζητά ανανέωση της άδειας που είχε δοθεί από το 1990 και έληξε στις 22-1-2015, γιατί η νόμοι βάσει των οποίων είχε εκδοθεί η άδεια εκείνη έχουν καταργηθεί, αλλά και σε κάθε περίπτωση  γιατί η παλαιά άδεια δεν έχει μεταβιβαστεί νομίμως από την S&B στην «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε» , η οποία κάνει χρήση του αιγιαλού και της παραλίας στο ΛΑΡΝΑΚΙ  χωρίς άδεια.

   Για τους ίδιους λόγους το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, δεν έχει την δυνατότητα να ανανεώσει την παλαιά άδεια με υπογραφή νέας συμβάσεως με την Εταιρεία. Η οποιαδήποτε  αδειοδότηση για χρήση του αιγιαλού και της παραλίας, θα προέλθει βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας,  μετά από εγκρίσεις συναρμόδιων με το θέμα Υπουργείων και Οργανισμών, με τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημαίνει υποβολή εκ μέρους της Εταιρείας νέου αιτήματος, με πλήρη φάκελο όλων των νομιμοποιητικών στοιχείων της.

  Κατόπιν αυτού, σημειώσαμε στην Πρόεδρο του Σώματος και στον Δήμαρχο ότι, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρξει έστω και έκφραση άποψης  για θέμα το οποίο δεν υφίσταται νομικά. Παρ' ότι εμείς ήμασταν έτοιμοι και για αυτό το ενδεχόμενο.
Εστιάσαμε πάνω στο θέμα της νομιμότητας των ενεργειών της Εταιρείας με τρόπο «σφιχτό», γνωρίζοντας από την αρχή πως το συγκεκριμένο «έκαιγε».

   Με την παρουσία των εκπροσώπων της Εταιρείας μέσα στην αίθουσα Συνεδριάσεων και τις προσβλητικές τοποθετήσεις τους και με πλήθος συνδημοτών να παρακολουθούν, ο κύριος Δήμαρχος επέλεξε την ...σχοινοβασία και την στρογγυλοποίηση του θέματος!!!. Επέλεξε να γίνει η συζήτηση, να ακουσθούν απόψεις, να υπάρξει ψηφοφορία και εάν υπάρχει νομικό πρόβλημα, ας το βρουν οι παρακάτω αρμόδιοι (!!!), όπως είπε.

  Αυτό που ακολούθησε, δεν είχε καμιά σχέση με το θέμα. Παρουσιάσεις για την ιστορία και την εξέλιξη της εγκεκριμένης Μ.Π.Ε., αντίλογοι, χωρίς καμία αναφορά όμως για την παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας. Και με ένα ελάχιστο ακροατήριο Δημοτικών Συμβούλων να παρακολουθεί, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση. Γιατί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, που είχε ζητήσει την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είχε έρθει για να ενημερώσει το Σώμα, ούτε ο Δήμαρχος είχε δώσει στους Συμβούλους όποιες πληροφορίες υπήρχαν. Φτάσαμε έτσι στο σημείο, ένα άβουλο και υποτονικό Σώμα Δημοτικών Συμβούλων, να γνωμοδοτήσει θετικά για κάτι που δεν ήξερε!...

   Τελικά η απόφαση με τις ψήφους των δυο ''συγγενών'' παρατάξεων Παναγιωτόπουλου-Ταγκαλή ήταν, να ανανεωθεί η άδεια παραχώρησης χρήσεως αιγιαλού και παραλίας από την Εταιρεία S&B (τώρα ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ) στην θέση ''Κεφαλή-Λαρνάκι'' Ιτέας.

  Έτσι  το Δ.Σ του Δήμου Δελφών με απόφασή του επικύρωσε ακόμα μία  παράνομη δραστηριότητα της Εταιρείας στην Φωκίδα, αποδεχόμενο  ότι στην νομιμότητα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο νόμιμοι πολίτες και μεταλλευτικές εταιρείες.
Το Δ.Σ του Δήμου  Δελφών  είπε ΝΑΙ στις επί 50 χρόνια καταστροφικές δραστηριότητες της Εταιρείας  στο ΛΑΡΝΑΚΙ  και επεφήμησε - δια στόματος του Δημάρχου-  την Εταιρεία, επειδή υποσχέθηκε (για μια ακόμα φορά!!!),  ότι στο εξής θα εφαρμόσει τους περιβαλλοντικούς όρους στην περιοχή …

                                  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
  ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

                    Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
                                ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

5 σχόλια:

 1. Μου αρεσει πολυ ο τιτλος . Δηλαδη ειναι σαν να μου λετε οτι π.χ. οταν αποσσυρεται ενας εργοστασιαρχης και αναλλαμβανουν τα παιδια του αλλαζει και η κεντρικη γραμμη της λειτουργιας του εργοστασιου . Τα παιδια και τα πνευματικα ακολουθουν την ιδια γραμμη , ενα απλο παραδειγμα με το προχθεσινο Δ.Σ. του Δημου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι ΠσΠ να ασχοληθούν και με το άλλο κομμάτι γής που έχει καταπατήσει η εταιρεία, απεναντι απο την δισταύρωση για Τριταία.Αυτή την πανέμορφη παραλία γιατί την πήρανε;Αλλά και σεις ΠσΠ γιατί δεν έχετε αναφερθεί γιαυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ρε πολιτες εσεις δε βγαλατε τον παναγιωτοπουλο?που τα πουλατε αυτα?που χαλασε τωρα η δουλεια δεν μας λετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λιγο καιρο ακομα.Ο Νικος θα δικαιωθει, και θα παρει τη Δημαρχια του πισω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή