Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ : ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΠΕΡΙΠΟΥ...

(φωτό από ''φίλο'' στο fb)
Για το καλό της πόλεως,
για το καλό όλων (;)...

   Την προηγούμενη Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, ειδοποιήθηκαν εσπευσμένα (!) τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, ότι έπρεπε να συνεδριάσουν άμεσα (!) εντός των επομένων ωρών και ότι έπρεπε να αποφασίσουν για ''φλέγοντα''(!) θέματα της πόλεως, η επείγουσα κατάσταση των οποίων, δεν επέτρεπε την αναβολή...
   Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε αυτό το οποίο είναι ήδη γνωστό σε πολλούς συνδημότες μας, ότι δηλαδή η λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, έχει υιοθετήσει την νοοτροπία του ανύπαρκτου σουρεαλισμού!...  Έχει εντάξει στην φιλοσοφία του, την άδολη εξυπηρέτηση επιθυμιών και βεβαίως την εκτέλεση εντολών ''ανωτέρων'', για το καλό της πόλεως βεβαίως...  Με Τοπικό Σύμβουλο να στέλνει ...τα χαιρετίσματά του στο Συμβούλιο ανά εξάμηνο, με άλλον Σύμβουλο να ''καλύπτεται'' από τον προλαλήσαντα, εφ'όσον δεν έχει άποψη κατά την αραιή παρουσία του στο Συμβούλιο και επίσης με άλλον Σύμβουλο να ταλαντεύεται ανάμεσα στην κομματική γραμμή και την επαγγελματική του ενασχόληση.  Ενώ η προεδρεύουσα, να παρακολουθεί ευγενώς και αφελώς τα δρώμενα, μη προσδιορίζουσα αυτή, την στρατηγική, την τακτική και τις προτεραιότητες, αλλά προοριζόμενη μόνον για μεταφορά εντολών και την ανάληψη ευθύνης για το τυπικό μέρος της υποθέσεως.
  Όντως το Τοπικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή το μεσημέρι και εκεί, παρουσία 3 Συμβούλων (απαρτία...), αναγνώσθηκε εισήγηση της αντιδημάρχου κας Γιώτας Λαΐνη, η οποία έπρεπε να υιοθετηθεί κατεπειγόντως και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, να είναι το ''όπλο'' της κας Λαΐνη για το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 11-4-2014 (απόγευμα της ίδιας ημέρας).  ''Παραγγελιά'' δηλαδή.  
Το φλέγον και επείγον θέμα;  Ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καπποδίστριας!!!...

(απόσπασμα από την εισήγηση της κας Λαΐνη)


   Το τί έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα ''εκτός'' Ημερησίας Διατάξεως θέματα τα οποία έφερε με την μορφή του καταπείγοντος η αντιδήμαρχος, είναι γνωστό.  Δεν θα ασχοληθούμε όμως με αυτό, μιας και το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, θα θεωρηθεί ως μη γενόμενον, λόγω της παραίτησης του Δημάρχου.  Και οι αποφάσεις του δεν έχουν καμμιά σημασία.

   Θα ασχοληθούμε όμως με την ''πολιτιστική'' άποψη της αντιδημάρχου για την πόλη μας και την ιστορία της.

-  Έχουμε δημοσιεύσει από αυτό το blog την εισήγηση της αντιδημάρχου για την εγκατάσταση Βιομηχανικής Περιοχής στην τοποθεσία ''Γωνιά'', όπου ο καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης έχει τοποθετήσει σύμφωνα με την μελέτη του, τον αρχαίο Ιππόδρομο των Πυθίων αγώνων.  Παρ' ότι εγνώριζε την αποκάλυψη, μιας και είχε γίνει και παρουσία της στο ''Κυριακοπούλειο'', εν τούτοις εισηγήθηκε  ΒΙ.ΠΕ. σε εκείνο το σημείο, πράγμα το οποίο έγινε αποδεκτό από τον υπεύθυνο της σύνταξης του σχεδίου για την αναοριοθέτηση της Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου και σημερινού υποψήφιου Δημάρχου, Παναγιώτη Ταγκαλή.  Τώρα εισηγείται την τοποθέτηση πινακίδος σε εκείνο το σημείο, για να ''τιμήσουμε'' την ιστορία μας...
-  Έχουμε διαθέσιμη επιστολή της αντιδημάρχου όπου ομολογεί ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον Δήμο μας, προκειμένου να τοποθετηθεί πινακίδα με την ονομασία ''Πλατεία Ιτιάς'' (πλατεία Καραγκούνη), παρ' ότι υπάρχει απόφαση του Δήμου Ιτέας από 20ετίας.
-  Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο προσφάτως πίστωση 32.600 ευρώ για την επέτειο της κατάληψης του κάστρου των Σαλώνων τον Απρίλιο του 1821.
-  Εγκρίθηκαν επέρισυ από το Δημοτικό Συμβούλιο 12.000 ευρώ (τα οποία στην συνέχεια έγιναν 6.000 ευρώ), για τοποθέτηση πινακίδων στην ορειβατική τοποθεσία ''Πόρτες'' Σερνικακίου.

   Και τώρα, εισηγείται τον προγραμματισμό Συνεδρίου για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καπποδίστρια και για το ατμοκίνητο πλοίο ''Καρτερία''!
Για να γνωρίσουμε την ιστορία μας!
Ένα μήνα προ των Δημοτικών εκλογών, με το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι θεωρητικά το τελευταίο για λήψη αποφάσεων και με παράδοση της Δημοτικής Αρχής το Σεπτέμβριο...
Και το Τοπικό Συμβούλιο να έχει λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της Ιτέας...

Συμπέρασμα 1ον :  Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει.
Συμπέρασμα 2ον :  Κάποιος/α ''ψάχνει'' παραταξιακή ''στέγη'' για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.  Γιατί κομματική, έχει.

Παραθέτουμε ολόκληρη την εισήγηση της αντιδημάρχου, η οποία έγινε και απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου... Ασχολίαστη συντακτικά και γραμματικά.


1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ : 1. ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΑΧΑ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤ/ΤΑ !!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ !!! ΚΑΙ 2. ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΗΓΑΣΣΟΥ !!! ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕ ??? ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ , ΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟ Α.Φ.Μ. ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ !!!!! ΑΛΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ !!! ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ !!! ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή