Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ : ''ΤΗΣ ΑΛΕΙΨΑΣΗΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ''...


''Την Μ. Τετάρτη, μωρέ;...''

   Ένα ακόμη επεισόδιο στο τραγικό ''σήριαλ'' του Γηροκομείου Αμφίσσης, θα παιχθεί αύριο το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.  Το περίφημο οικόπεδο ιδιοκτησίας του ιδρύματος επί της οδού Αριστοτέλους στην πλατεία Χαλανδρίου εκτάσεως περί τα 1.200 τ.μ., εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 400.000 ευρώ.  Έχουν προηγηθεί δυο άκαρπες δημοπρασίες, με τιμές εκκίνησης 1.000.000 ευρώ η πρώτη και 600.000 ευρώ η δεύτερη και τώρα πάλιν με επισπεύδοντες τους εργαζομένους στο Γηροκομείο, επιχειρείται η τρίτη.
   Η χρονική συγκυρία είναι ίσως αντιπροσωπευτική της κακοδιαχείρισης, της νοοτροπίας και της ''ελαφράς'' αντιμετώπισης του προβλήματος από την Διαχειριστική Επιτροπή :  
Εβδομάδα των Παθών, Μεγάλη Τετάρτη, στην μνήμη της  Κασσιανής, να ''βγαίνει στο σφυρί'' ακίνητο, κυριολεκτικά  ''φιλέτο'', για να καλύψει τί;...  
Όταν είναι γνωστό ότι το σύνολο των οφειλών του Ιδρύματος, τόσον προς τους εργαζομένους, όσον και προς πιστωτές και προς ανεξόφλητα λειτουργικά έξοδα, εγγίζει το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ (ένα εκατομμύριο, πεντακόσιες χιλ. ευρώ).  Συνεπώς, ποιός να πρωτοπληρωθεί;...  Σίγουρα οι εργαζόμενοι θα πάρουν την μερίδα του λέοντος και θα ακολουθήσει το Δημόσιο και οι λοιποί.  Το οποίον σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν λύνεται.  Ανεξαρτήτως του εάν είναι νόμιμη ή όχι η εκποίηση του ακινήτου και εάν είναι και σύμφωνη με την θέληση του δωρητή.
   Πέραν όμως όλων αυτών, δεν υπήρχε άλλη ημερομηνία για να ''παιχθεί'' αυτή η σκηνή του δράματος;  ''Μεγάλη Τετάρτη, μωρέ;...''

   Η επόμενη σκηνή θα περιλαμβάνει την ''έξοδο'' των γερόντων από το ίδρυμα, μιάς και δεν υπάρχει άλλο σχέδιο για την διάσωση του Γηροκομείου, δεν υπάρχουν προφανώς άλλα έσοδα, τουλάχιστον για την συντήρησή του και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πρέπει αυτή η έσχατη βαθμίδα ανθρωπιάς στην πόλη της Άμφισσας, να τεθεί υπό εκκαθάριση.
Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι, την (θεσμική) θέση του αντιπροέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, κατείχε την τελευταία 3ετία ο τέως Δήμαρχος Νικ. Φουσέκης, με προεδρεύοντα τον άρτι παραιτηθέντα Επίσκοπο Φωκίδος Αθηναγόρα.  Είναι γνωστά τα γεγονότα και οι αντιπαραθέσεις για το θέμα με την αντιπολίτευση, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος να υπενθυμήσουμε ότι η εφημερίδα ''Φωκίς'', είχε ανακινήσει το θέμα προ διετίας και είχε φέρει στο φώς της δημοσιότητος, όλες τις πτυχές του προβλήματος.  Από τις δωρεές, το ιδιοκτησιακό, τις διενέξεις και την επέμβαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έως και την εμφάνιση των αντιρρήσεων από συγγενείς του δωρητού για τις ενέργειες της Επιτροπής.
Κρίμα, κρίμα, κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου