Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ : ΜΙΑ ...ΩΡΙΜΗ ''GLORIA''.



Η προβολή της Κυριακής


Την Κυριακή 16/2/2014 στις 9:00μ.μ. η Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας θα προβάλει στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας την δραματική ταινία του Sebastin Lelio με τίτλο ''Gloria''.

Είναι μια από τις ταινίες οι οποίες ξεχώρισαν στο εφετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με την πρωταγωνιστική ερμηνεία της Πωλίνα Γκαρσία να εκθειάζεται και τελικά να βραβεύεται. Το ''Gloria'' έρχεται σε ένα χρονικό σημείο το οποίο επιβεβαιώνει δύο πράγματα: 
- Πρώτον την άνοδο του κινηματογράφου της Χιλής λίγο μετά το ''No'' το οποίο έφτασε ως τα βραβεία Όσκαρ και 
- Δεύτερον, την επικράτηση γυναικείων κινηματογραφικών χαρακτήρων μέσα στο 2013, μετά τα ''Blue Jasmine'' και ''Frances Ha''.

Η Γκλόρια είναι μια γυναίκα 58 χρονών, χωρισμένη και τα παιδιά της έχουν ήδη φύγει από το σπίτι. Αποφασίζει όμως να μην περάσει μόνη της, την υπόλοιπη ζωή της. Για να καλύψει τον ελεύθερο χρόνο της, ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες και αναζητά ακόμη και τον έρωτα σε πάρτυ ενηλίκων, οι οποίοι αναζητούν και αυτοί συντροφιά. Οταν συναντά τον Ροδόλφο, έναν χωρισμένο 65άρη, νομίζει ότι βρήκε τον πραγματικό έρωτα. Η σχέση τους είναι πολύ δύσκολη καθώς ο Ροδόλφος έχει μία άρρωστη εξάρτηση από τα παιδιά του και την πρώην γυναίκα του. Η Γκλόρια ήθελε κυριολεκτικά να ''δωθεί'' σε αυτή τη σχέση, φοβούμενη ότι μπορεί να είναι και η τελευταία της.  Όμως η πραγματικότητα την φέρνει εμπρός σε αναπάντεχα εμπόδια τα οποία όμως δεν ξέρει, εάν έχει το σθένος να τα ξεπεράσει. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τόσον εκείνα, όσο και το γεγονός του ότι και η ίδια μεγαλώνει...
O Sebastin Lelio, σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας 58χρονης γυναίκας η οποία προσπαθεί να ''εξορκίσει'' το φόβο της μοναξιάς και το σφυροκόπημα του χρόνου, μέσα από μια ταραγμένη ερωτική σχέση. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Paulina Garcia, δίνει μια αξιοπρόσεκτη ερμηνεία που τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου