Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ''ΚΑΡΑΒΑΝΙ'' ΞΕΚΙΝΗΣΕ !
Η Χαλκιδική δείχνει τον δρόμο!

     Το μεγάλο ''Καραβάνι Ζωής, Ρήξης & Ανατροπής'', έχει ξεκινήσει.  Θα περάσει από πολλές πόλεις της Χώρας, θα ενδυναμώνεται συνεχώς, έως ότου καταλήξει στην Αθήνα στις 14-2-2014.
Είναι μια αρχή.  Ελπίζουμε και στην συνέχειά της.  Μέχρι τότε εμείς,...

****************************

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού συμμετέχουν στο ”καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής” που διοργανώνουν οι σχολικοί φύλακες στις 13 και 14 Φεβρουαρίου. Ένα καραβάνι ξεκινάει από την Θράκη, την Νότια και Νησιωτική χώρα και έχει κεντρικό τόπο συνάντησης την Αθήνα.
Το κίνημα μας στηρίζει και είναι αλληλέγγυο σε όλους τους συναγωνιστές που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τις επενδύσεις με κάθε κόστος, το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών, την ανεργία, την ανέχεια, την εξαθλίωση.
Ενώνουμε τις φωνές μας και τις γροθιές μας με όλους αυτούς που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια ξεπουλήματος και εξαθλίωσης. Ραντεβού στους δρόμους!
ΚΑΛΕΣΜΑ
Οι σχολικοί φύλακες ,στα χνάρια της πεζοπορίας – διαμαρτυρίας 560 ΧΛΜ (Θεσσαλονίκη –Αθήνα) συνεχίζουμε με μια άλλη μεγάλη κινητοποίηση πανελλαδική. 13 Φλεβάρη ξεκινά αυτοκινητοπομπή,το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» από την Αλεξανδρούπολη για να φτάσουμε στην πρωτεύουσα 14/2 περνώντας από πολλές πόλεις .Το ίδιο θα γίνει και από την νότια Ελλάδα προς την Αθήνα στις 14/2.
Στόχος μας η διαμαρτυρία για μια ακόμη φορά :
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των χιλιάδων αυτοκτονιών.Αυτοί είναι που στον βωμό της δήθεν σωτηρίας της χώρας οδηγούν έναν λαό στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό.
Πιστεύουμε ότι η απάντηση που θα δώσουμε πρέπει να έχει χαρακτηριστικά συλλογικά και δυναμικά .Η πρόταση μας για την παραπάνω κινητοποίηση έγινε δεκτή από πολλές ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ,όπως και από πολλές συλλογικότητες.
Καλούμε ,πρώτα από όλους,τους συναδέλφους ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή την αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας ,μια και αποτελούμε την «ναυαρχίδα του στόλου» των απολύσεων ,στην τοπική αυτοδιοίκηση.Καλούμε επίσης ,όλους τους φορείς ,ομοσπονδίες ,ΑΔΕΔΥ, συλλογικότητες να πάρουν μέρος σε αυτή την κινητοποίηση.
Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι:
-Να γίνει ένα ΚΑΡΑΒΑΝΙ με μαύρες σημαίες
-Να μας βρουν ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ στην εθνική οδό
-Να γίνουμε ένας χείμαρρος που θα πνίξει την μνημονιακή λαίλαπα και τους “πρόθυμους” εντολοδόχους της
-Να δείξουμε πιο είναι το πραγματικό success story …και πιο είναι το αληθινό πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας
Δεν δεχόμαστε εκπτώσεις και αποκλεισμούς ! Δεν παζαρεύουμε τίποτα !
Εμμένουμε στα αιτήματα του ψηφίσματος που κατατέθηκε στην ΒΟΥΛΗ:
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ
ΥΓ :Αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα σταλεί σε όλους όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον .Η αυτοκινητοπομπή θα γίνει με ΙΧ που θα μπαίνουν από κάθε πόλη ,όπως δείχνει το πρόγραμμα στο χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου