Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Δ.Τ. : Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΙΤΕΑΣ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ (;)!


Θα το προλάβουμε (;)!

    Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Δελφών, το ''ταλαιπωρημένο'' έργο της αντικατάστασης του προβληματικού δικτύου υδρεύσεως της πόλεως Ιτέας, έτυγχε νέας εγκρίσεως χρηματοδότησής του.   Αυτή την φορά εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ''Θεσσαλίας-Στερεάς-Ηπείρου 2007-2013'' με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα για το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ.
 Βέβαια η απόφαση του Περιφερειάρχη (655/5-2-2014) έχει παρθεί προ 2 ημερών και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ''ζωή'' για τις εντάξεις σε αυτό, μέχρι και το 2013.  Τώρα το πώς είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί το ''εκπρόθεσμο'' έργο, είναι μια διαδικασία την οποία μόνον λίγοι την γνωρίζουν.  Το μόνο γνωστό είναι ότι, όταν ακυρώθηκε με εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής η Σύμβαση για αυτό το έργο, αυτομάτως χάθηκε και η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί.  Ο δε Περιφερειάρχης, είχε δεσμευθεί ότι εάν έλθει στο γραφείο του η νέα Μελέτη για το έργο, μέχρι το τέλος του 2013, θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά, προκειμένου να το χρηματοδοτήσει.  Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου και τα γραφόμενα από τον Δήμαρχο κο Φουσέκη, έχει επιτευχθεί η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
   Εμείς το ευχόμεθα ολόψυχα και περιμένουμε την υλοποίησή του.  Δεν είναι δυνατόν να υδρεύεται η Ιτέα μας εν έτει 2014 μέσω αμιαντοσωλήνων και οι συνεχείς ζημίες να καθιστούν αμφιλεγόμενη την ποιότητα του πόσιμου νερού μας!  Ούτε επίσης κάθε τόσο και χωρίς ωράριο, το υπόλογο Συνεργείο του Δήμου, να ''τρέχει'' δεξιά κι αριστερά για αποκαταστάσεις βλαβών, δημιουργώντας άθελά του και κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη.
   Το ότι αυτό συμβαίνει παραμονές Αυτοδιοικητικών εκλογών, ελπίζουμε ότι δεν έχει να κάνει και με την τύχη του έργου.  Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα της ύδρευσης της Ιτέας και δεν φανταζόμαστε ότι είναι δυνατή η προεκλογική εκμετάλλευσή του από κανέναν.  Περιμένουμε την υλοποίησή του.

************************************************


Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013», ύστερα από την αρ. πρωτ. 655/05-02-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΡ37ΛΗ-Μ3Ζ) απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το έργο του Δήμου Δελφών µε τίτλο: «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Ιτέας» και προϋπολογισμό 1.099.600.00 €. Πρόκειται ουσιαστικά για την επανένταξη του συγκεκριμένου έργου ύστερα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε η αρχική εργολαβία, τόσο πριν όσο και μετά την δημοπράτησή της (ενστάσεις και προσφυγές κατά την διαδικασία δημοπράτησης, αιφνίδιος θάνατος του αναδόχου που είχε αναλάβει την κατασκευή του, διάλυση της σύμβασης με τον επόμενο ανάδοχο με υπαιτιότητά του, ανεφάρμοστες προβλέψεις της αρχικής μελέτης του «Καποδιστριακού» Δήμου Ιτέας που είχε συντάξει ιδιωτικό γραφείο υπό την επίβλεψη της τ. ΤΥΔΚ Ν. Φωκίδας).
Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει αντικατάσταση τμημάτων του εσωτερικού δικτύου συνολικού μήκους 7.57 6μμ, δηλαδή την αναβάθμιση σχεδόν του συνόλου του. Αναλυτικά θα αντικατασταθούν 6.626 μμ αγωγού από HDPE 110 και 950 μμ από HDPE 200. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή δεκατεσσάρων (14) πυροσβεστικών κρούνων, επτά (7) αεραεξαγωγών Φ50, δεκαπέντε (15) φρεατίων εκκένωσης και δεκατριών (13) φρεατίων δικλείδας επισκέψεων. Για τη σύνδεση των νέων τμημάτων αγωγών με το υφιστάμενο δίκτυο της Ιτέας υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 29 συνδέσεις με Φ80-Φ100 και μία σύνδεση με Φ200.
Τις επόμενες ημέρες το έργο θα δημοπρατηθεί παίρνοντας πλέον τον οριστικό δρόμο κατασκευής του.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Δημ. Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Ιτέας αποτελεί ίσως το ποιο δύσκολο εγχείρημα της παρούσας θητείας μας. Παρότι υπήρξε μία από τις πρώτες εντάξεις έργων που πέτυχαμε ως Δημοτική αρχή παράγοντες πέραν της θελήσεώς μας και χωρίς καμία υπαιτιότητα του Δήμου Δελφών, έθεσαν σε κίνδυνο την χρηματοδότηση του έργου. Πλέον μία από τις πλέον απαραίτητες υποδομές της Ιτέας παίρνει τον δρόμο της δημοπράτησης και της κατασκευής. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους (υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες του Δήμου Δελφών και των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και ιδιαίτερα τις τεχνικές μας υπηρεσίες που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας ένα τόσο πολύπλοκο και δύσκολο εγχείρημα. Η ένταξη και μόνο της συγκεκριμένης υποδομής στην «εκπνοή» του Ε.Σ.Π.Α. αποδεικνύει το εύρος της προσπάθειας, της επιμονής μας και της αξιοπιστίας του Δήμου μας, ως φορέα υλοποίησης Ευρωπαϊκών και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Με την ευκαιρία της σημερινής ένταξης θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός ότι όλα τα ανοικτά μέτωπα της πόλης της Ιτέας (χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, ύδρευση, αποχέτευση, αναπλάσεις κλπ) έχουν μπει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής τους. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στο ένα από τα δύο αστικά κέντρα του Δήμου μας και την μεγαλύτερη παραλιακή μας πόλη».



        Από το Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

  1. ///...........Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στο ένα από τα δύο αστικά κέντρα του Δήμου μας και την μεγαλύτερη παραλιακή μας πόλη...///

    ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΛΑΒΩΣΕΣ
    ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΣΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ???ΟΝΤΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΛΑΒΩΣΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ 1.27 !!! ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή