Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Ένας εξαιρετικός Σκηνοθέτης

    Ο Παντελής Βούλγαρης, είναι παιδί της Γερμανικής κατοχής.  Γεννήθηκε 5 ημέρες πρίν από την κήρυξη του Ελληνο-ιταλικού πολέμου στις 23-10-1940, και μεγάλωσε με τις στερήσεις και τις εικόνες εκείνης της γενιάς.  Μετά τις σπουδές του για τον κινηματογράφο, ασχολήθηκε σαν ηθοποιός στην αρχή, σαν σεναριογράφος στην συνέχεια και σαν σκηνοθέτης στο τέλος, δραστηριότητα η οποία τον έκανε γνωστό και με την οποία διέπρεψε εντός και εκτός Ελλάδος.
   Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα στο θέατρο, ενώ έχει συνεργασθεί και με την τηλεόραση για την δημιουργία αφιερωμάτων, ντοκυμαντέρ και τηλεοπτικών σειρών.  Όπως αναφέραμε όμως, η σκηνοθετική δημιουργία του στον κινηματογράφο, είναι αυτή η οποία τον ανέδειξε.

Χαρακτηριστικά έργα του Παντελή Βούλγαρη είναι :
-  Το προξενιό της Άννας  (1972)
-  Happy Day (1976)
-  Η φανέλα με το ''9''  (1988)
-  Ακροπόλ  (1995)
-  Όλα είναι δρόμος  (1998)
-  Νύφες  (2004)
-  Ψυχή βαθειά (2009) και το πρόσφατο
-  Μικρά Αγγλία  (2013)

Με την σύντροφο της ζωής του Ιωάννα Καρυστιάνη, έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Κωνσταντίνα.

   Το Σάββατο 15-2-2014, θα έχουμε την τιμή και την χαρά να έχουμε μαζί μας τον Σκηνοθέτη με την σύζυγό του.   Και με το τέλος του διήμερου αφιερώματος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας σε αυτόν,  με την προβολή 2 (δυο) έργων του, θα έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε, να τον ρωτήσουμε και να συζητήσουμε μαζί του για τον κινηματογράφο, τις ταινίες του και για τα μελλοντικά του σχέδια.
Όλα αυτά, στο ''Κυριακοπούλειο'' την Παρασκευή και το Σάββατο 14 & 15-2-2014  σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα της Κιν/κης Λέσχης Ιτέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου