Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' : ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ...


Ονόματα...πλέον!

   Όλοι αναθεματίζουμε το εδώ και 40 χρόνια ''κακό'' και ''βολεμένο'' Κράτος.  Όλοι στρεφόμαστε αόριστα και απαξιωτικά εναντίων Θεσμών και Υπηρεσιών για την κακή ποιότητα εξυπηρέτησης των αναγκών μας.  Για το ''λάδωμα'' και το ''φακελάκι'', για την απαξιωτική συμπεριφορά των μικρών ''δικτατορίσκων'' πίσω από ένα γραφείο,
για την ανικανότητα της όποιας γραφειοκρατικής μηχανής, να καταλάβει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας.  Όλοι μας έχουμε ένα παράδειγμα  να αναφέρουμε για την τάδε και την δείνα Υπηρεσία, είτε γιατί δεν κάνει καλά την δουλειά της, είτε γιατί συμπεριφέρεται ως ''καθεστώς'' απαραβίαστο και ανεξέλεγχτο, ενώ οι υποθέσεις μας για χρηματισμό, παραβατικότητα  και διαφθορά, έχουν γιγαντώσει τόσο πολύ, ώστε να θεωρούμε πλέον ότι ολόκληρη η Δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια, τα ''παίρνει''!  Υπερβολικό και λανθασμένο μεν, πραγματικό και αληθινό δε, σε κάποια ποσοστά υπαλλήλων.  Και τα δύο όμως ισχύουν.  Από τον ελάχιστο κλητήρα, έως τον ύπατο Άρχοντα της χώρας.
    Κατά την άποψή μας, πέραν από την ''ελαφριά'' ή την ''βαρειά'' συνείδηση του κάθε υπαλλήλου ή του κάθε Φορέα εξουσίας, απαιτείται πλέον ο ''ονοματισμός'' και η δημοσιοποίηση ενεργειών, οι οποίες στιγματίζουν ολόκληρες Υπηρεσίες και Θεσμούς.  Δηλαδή, δεν ευθύνεται π.χ. ολόκληρη η Εφορία, εάν κάποιος υπάλληλός της χρηματίζεται, ούτε ένα Υπουργείο πρέπει να καταργηθεί, επειδή ο Υπουργός του λέει ψέμματα.  Και τα δύο φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να ονομασθούν και να πάνε εκεί όπου πρέπει.
     Η παραπάνω εισαγωγή έγινε, προκειμένου να έχει την δυνατότητα ο αναγνώστης μας, να κρίνει εάν το παρακάτω δημοσιευόμενο απόσπασμα από έγγραφο μιας Υπηρεσίας του Δήμου Δελφών, ''κατευθύνει'' τον αποδέκτη της επιστολής προς μια άποψη.  Δηλαδή, αν μια Υπηρεσία ''χρησιμοποιείται'' από κάποιον, για να καταδείξει ότι μια οικοδομική κατασκευή είναι ''ολίγον'' (εν μέρει...) αυθαίρετη, ταυτόχρονα όμως και ''ολίγον'' (εν μέρει...) νόμιμη!...  Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο,  αφ' ενός δίνει ''ευχαίρεια'' στον αποδέκτη της επιστολής, να ''πατήσει'' κάπου για την απόφασή του και αφ' ετέρου ''καλύπτει'' μερικώς και τον αποστολέα, για την ευθύνη του όσον αφορά την προϊστορία της κατασκευής.  Η ωφέλεια δε του ιδιοκτήτη, είναι πασιφανής, ενώ αφανής (παρ' ότι γνωστή)  παραμένει η απώλεια εσόδων του Κράτους από την ''ολίγον'' παράβαση των κανόνων του.
   Άποψή μας είναι ότι μια γυναίκα, δεν είναι ''ολίγον'' έγκυος.  Ή είναι ή δεν είναι έγκυος!




   Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε 2 (δύο) πράγματα :
-     Τον Νόμο 1337/83 (ΦΕΚ 33 Α' 4-3-1983), όπου στο Κεφάλαιο Β' άρθρο 15 παράγραφος 2 γράφει :


-      Την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στις 28-6-2005 για το συγκεκριμένο άρθρο, μετά από ερώτηση του ΥΠΠΟΤ  για αυθαίρετες κατασκευές εντός προστατευόμενης αρχαιολογικής Ζώνης στην Κρήτη :



   Οι οικοδομικές άδειες για τα ακίνητα της ''Δάβαρης-Αράχωβα ΕΠΕ'' εκδόθηκαν από την Πολεοδομία το 2004, με ισχύον (έως και σήμερα) το νομικό καθεστώς περί αρχαιολογικών χώρων, του Νόμου 1337/83.  Αυτές οι άδειες ανακλήθηκαν το 2007 επίσης από την Πολεοδομία και μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση των οριστικά και αμετάκλητα χαρακτηρισμένων αυθαιρέτων κτισμάτων.  Για 7 (επτά) συναπτά έτη, η πρώην Πολεοδομία (ΥΠΕΚΑ) και νύν Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δελφών, δεν έχει προβεί σε καμμία ενέργεια για την εφαρμογή του Νόμου σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή.  Δηλαδή σε κατεδάφιση των κτισμάτων.

Να σημειώσουμε ότι κατά την τελευταία οκταετία η μεν κα Μιχαλοπούλου παραμένει Προϊσταμένη στην πρώην Πολεοδομία και νυν Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας, ο δε κος Φουσέκης ήταν ο πρώην Νομάρχης Φωκίδος και νυν Δήμαρχος του Δήμου Δελφών.   
Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε ψηφοφόροι στον Δήμο Δελφών και η ατυχήσασα περιοχή ονομάζεται  ακόμη ''Τουμπανάρια''...

Σ.Σ.  Για το ενδεχόμενο ερώτησης, εάν τα ''Τουμπανάρια'' είναι εντός αρχαιολογικού χώρου ή εντός ζώνης προστασίας αρχαιολογικού χώρου, δηλαδή εάν ισχύει ή όχι εκεί ο νόμος 1337/83, η απάντηση είναι :  Τότε γιατί η αλλαγή χρήσεων γης στην Β' Ζώνη του Δελφικού Τοπίου (ζώνη προστασίας)  έπρεπε να αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην συνέχεια να πρέπει να εγκριθεί και από το Κ.Α.Σ., όπως επίσης και το Γ.Π.Σ. Ιτέας;   Έγινε το ίδιο στα ''Τουμπανάρια''; 

2 σχόλια:

  1. Τράντα χρόνια πολεοδομία οι ίδιοι και οι ίδιοι καλά κρατούν.
    Τριάντα χρόνια απομυζούν την πρόοδο του τόπου με την μέθοδο ένας μέσα ένας έξω.
    Ροπακάς Δημήτρης Προϊστάμενος , Ροπακάς Γιάννης (αδελφός) εξωτερικός συνεργάτης.
    Μαρούτσου -Μιχαλοπούλου Προϊσταμένη. Μαρούτσος (σύζυγος) Εξωτερικός συνεργάτης
    Ασημακοπούλου εντός Πολεοδομίας, Ταγκαλής Αντιδήμαρχος Εξωτερικός συνεργάτης
    Όλοι αυτοί με παρακλάδια τον Δημητρίου, τον Σούφρα και κάποια νέα φυντάνια.
    Όλοι μας για τον Δήμαρχό και ο Δήμαρχος για όλους μας.
    Ενωμένοι ποτέ νικημένοι
    Ας το λαό να σέρνεται τέτοιος που είναι τέτοια θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ? ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ !!! ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ , ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή