Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΙΤΕΑ-ΑΥΛΙΔΑ : ΔΥΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ


Σε τι άλλο ακόμη;...

   Δεν έχουν τελειωμό οι ''εσχατιές'' αυτής της πόλης!  Δεν υπάρχουν όρια τόσον για την συνεχιζόμενη πτώση της, όσον και για την απαξίωσή της.  Και αυτό δεν συμβαίνει μόνον σε μια ενότητα π.χ. στην υγεία, ή στον τουρισμό, ή στην βιομηχανία, ή ακόμη και στην απασχόληση.  Συμβαίνει παντού σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής μας και η οικονομική κρίση, δεν είναι δυνατόν να είναι η μόνιμη δικαιολογία.  Κάποιοι ευθύνονται,
κάποιοι έχουν το λόγο της διαχείρισης και κάποιοι γνωρίζουν τι κάνουν.
     Μα πάνω από όλα και πρώτα από όλα, η ευθύνη είναι δική μας, των κατοίκων αυτής της περιοχής, οι οποίοι ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα αυτόν τον ''ξεπεσμό'' και θεωρούμε ότι το καθήκον μας έχει επιτελεσθεί την ημέρα των εκλογών και ότι η συνείδησή μας έχει ''τακτοποιηθεί'' με την απαρίθμηση των κακώς γενομένων, σε επίπεδο συντροφιάς ή καφενείου.

   Υπάρχουν και δραστηριοποιούνται Αθλητικά Σωματεία στην πόλη μας, με ιστορία, με περγαμηνές και με πανελλήνιες διακρίσεις, των οποίων η αντιμετώπιση, ειδικά από την σημερινή Δημοτική Αρχή, επιεικώς χαρακτηρίζεται  ''αφελής''.  Συστήθηκε δε προσφάτως  και μια Επιτροπή Ελέγχου (!) των Αθλητικών Εγκαταστάσεων ολόκληρου του Δήμου μας (3 μήνες προ των εκλογών), για να εποπτεύει και να ...συνδράμει στην άψογη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων!... 
   Προ αρκετών ημερών, υπήρξε ένα άσχημο δημοσίευμα από ΜΜΕ της Βοιωτίας για την κατάσταση του κλειστού γηπέδου της Ιτέας.  Αφορμή ήταν ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στον γηπεδούχο Γ.Σ. Ιτέας και τον ΚΑΔΜΟ Θηβών.  Η διακωμώδηση του κατ' ευφημισμόν ''κλειστού'' της πόλεως, με την βροχή να επιμένει ...να παρακολουθήσει τον αγώνα εντός του γηπέδου, με τα αποδυτήρια λόγω ακαταλληλότητος να έχουν παραχωρήσει την θέση τους ...στον διάδρομο και με την κερκίδα να ...απουσιάζει λόγω ελλείψεως χώρου, η διακωμώδηση λοιπόν, άγγιξε τα όρια της καταγγελίας!...
Το γελοίον δε του θέματος ήταν, όταν ένας αδέσποτος σκύλος, αναζήτησε τροφή, μαζί με το θέαμα του αγώνα, εντός της ''κουκούλας'', αντάμα με αθλητές, διαιτητές και θεατές...  Και αναφέρουμε γελοίον, χάριν αστειότητος, μιας και τα τεκταινόμενα εκείνη την ημέρα σε εκείνον τον χώρο ήταν και σοβαρά και επικίνδυνα!  Ειδικά για τους αθλητές.
Έγινε τίποτε;  Εθίγη κανείς;  Η Επιτροπή Ελέγχου, αντελήφθη κάτι;  Ορίστε;...

Η κωμόπολη της Αυλίδας, με πληθυσμό περί τις 2.500 κατοίκους και με αθλητική ιστορία σε επίπεδο Συλλόγων και διακρίσεων, μάλλον σε νηπιακό στάδιο, διαθέτει κλειστό γήπεδο μπάσκετ και λοιπών αθλημάτων εφάμιλλο της ...αρχαίας ιστορίας της : Εξαιρετικό!
Από αυτό το γήπεδο, θα συγκρίνουμε σήμερα, μόνον ένα κομμάτι του, με το αντίστοιχο κομμάτι του κλειστού της Ιτέας : Την κερκίδα του!     
Τα σχόλια δικά σας...
(αριστερά η ...κερκίδα του κλειστού Ιτέας και δεξιά του κλειστού Αυλίδας)

4 σχόλια:

  1. 337.000 euro kataskeyh ghpedou Aylidas!
    300.000 + h kataskeyh voithitikou ghpedou
    600.000 + h plakostrwsh 200 metrwn tis paralias iteas!
    ta symperasmata dika sas!!! kales ekloges!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε Σχολιαστή μας : Τα είπες όλα με 4 γραμμές!...
      Και ο νοών, νοείτο.

      Διαγραφή
    2. rwthste apla tous athlites pou kanoun proponhsh sto voithitiko ghpedo poso kalh douleia exoun kanei gia ta lefta pou exoun dwsei!!!! oute termata dn eixe!! oloklhrwmeno ghpedo PODOSFAIROU axias anw twn 300.000 euro k dn eixe termata!! poly wraia! h poly xazous topikous paragontes exoume k tous koroideyoun h poly exypnous!!! dn xerw akoma ti apo ta 2!!!!

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ [οπως σας το γραφω] ΜΙΑ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΚΥΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ , ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ! ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΕΞΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΛΕΝΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΙ ΣΑΠΟΥΝΑΔΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ 2 και 3 ΗΜΕΡΕΣ Τ Ι Π Ο Τ Ε !!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΡΑ ΨΗΦΩΝ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΟΠΛΑ ? ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ??? ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή