Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Cine Itea : ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ (για τσίπουρα στον Βόλο...)


Οι ''ανάγκες'' μιας Λέσχης.

    Τα τελευταία 2 χρόνια, όπως είναι γνωστό, έχει επαναδραστηριοποιηθεί η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας.  Μετά από ακινησία ετών, υπάρχει πλέον μια έντονη δραστηριότητα από αυτή την ομάδα των κινηματογραφόφιλων, τα αποτελέσματα της οποίας είναι εμφανή στην τοπική μας κοινωνία.  Για αυτό και το Σωματείο, γρήγορα πλαισιώθηκε από ανήσυχους και ενεργητικούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα
η απλή Κινηματογραφική Λέσχη, να έχει μετατραπεί σε μιά πολύβουη, πολυσύχναστη και πολυάσχολη Κυψέλη ανθρώπων.  Και μάλιστα με ενδιαφέροντα όχι μόνον κινηματογραφικά, αλλά και κοινωνικά (συμμετοχή σε εκδηλώσεις με άλλους Συλλόγους) και πολιτιστικά (διοργανώσεις συζητήσεων και παρουσιάσεις εργασιών)  καθώς επίσης και επιμορφωτικά, με την οργάνωση Σεμιναρίων.
   Αυτό λοιπόν το ζωντανό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας, συντηρείται μόνον από τις συνδρομές των μελών του  και το έργο του (ποιός δεν γνωρίζει το θερινό σινεμά στην Μαρίνα...)  παρ' ότι ολιγοέξοδο, είναι όμορφο και ποιοτικό.
   Με αφορμή λοιπόν την επικείμενη επίσκεψη στην Ιτέα (14 & 15/2) του γνωστού Έλληνα Σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη (η οποία γίνεται μετά από πρόσκληση της Λέσχης), θεωρήθηκε σκόπιμο (καλώς!), να υπάρξει μια λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του πενιχρού ταμείου του Σωματείου, προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων του.  
Η προσφορά για το Ξενοδοχείο στον Βόλο εξασφαλίστηκε και θα αποτελέσει το ''έπαθλο'' για την λαχειοφόρο αγορά.
Ας βοηθήσουμε όλοι μας έστω και με 1 ευρώ, τις δράσεις της Κινηματογραφικής μας Λέσχης. 

******************************************************8

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΙΤΕΑΣ
Φίλες και φίλοι,
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά με λαχνούς του ενός (1) ευρώ με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των ποικίλων δραστηριοτήτων που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα.
Όπως γνωρίζετε από τη μέχρι τώρα δράση του συλλόγου, εκτός από την προβολή ταινιών, διοργανώνονται:
-  Συζητήσεις με δημιουργούς (πχ με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη στις 14-15/2),
-  Σεμινάρια για ενήλικες αλλά και παιδιά (πχ «Η τέχνη της κινούμενης εικόνας» με στόχο δημιουργία ταινίας animation από τους συμμετέχοντες),
-  Εκδηλώσεις γνωριμίας των παιδιών με τον κινηματογράφο και τους συντελεστές του και πολλά άλλα.

Η εμβέλεια των δραστηριοτήτων αυτών ξεπερνά τα όρια της περιοχής μας και λόγω της συμμετοχής της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ).
Φίλες και φίλοι,
Ακόμα και η μικρότερη οικονομική συμβολή είναι εξαιρετικά πολύτιμη και αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Η κλήρωση θα γίνει στις 14/2 κατά την προβολή. Ο πρώτος λαχνός θα κερδίσει ένα τριήμερο (δηλ. δύο διανυκτερεύσεις) στο ξενοδοχείο «Ξενία» του Βόλου. Επίσης θα κληρωθούν μυθιστορήματα που έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες («Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα». «Εξιλέωση», «Μικρά Αγγλία») καθώς και χειροποίητες δημιουργίες φίλων της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας.
Τηλ. επικοινωνίας: 6978006709

Το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου