Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στον Απόηχο μιας επιτυχίας

   Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας, με την πλούσια δραστηριότητά της και με την ποιοτική προσφορά των μελών της σε πλείστες όσες εκδηλώσεις της περιοχής μας, κυριολεκτικά ''ανεβάζει'' πολύ ψηλά τον πολιτιστικό δείκτη της πόλης μας.  Προσπαθώντας  με χαμηλούς τόνους και με αφετηρία την αγάπη για τον ποιοτικό κινηματογράφο,
όλοι οι άνθρωποι της Λέσχης, το Δ.Σ., τα μέλη και οι φίλοι του, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ζεστό, σχεδόν οικογενειακό κλίμα μέσα στον Σύλλογο.  Με αποτέλεσμα, όλες οι συναντήσεις, είτε για προβολές, είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα, να είναι αφορμές για συνεύρεση φίλων, όμορφες συζητήσεις και κινηματογραφικές απολαύσεις εξαιρετικών ταινιών.
 
Το πρόσφατο γεγονός της παρουσίας στην πόλη μας μετά από πρόσκληση του ζεύγους  Βούλγαρη-Καρυστιάνη, σίγουρα αναστάτωσε τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και να σημειώσουμε ότι δεν είναι το μοναδικό κατά την διάρκεια των τελευταίων 2 (δύο) ετών περίπου.
  Εμείς να σημειώσουμε μόνον ότι, η ευρύτερη περιοχή μας και το αξίζει και το έχει ανάγκη αυτό το πολιτιστικό ''ξέσπασμα''.  Και υπάρχουν Σύλλογοι ικανοί, να ''ωθήσουν'' προς τα ''επάνω'' την πολιτιστική άποψη όλων μας.  Το έχουμε ανάγκη.  Εμείς και όχι κάποιοι ''άλλοι''!...

*************************************************************8 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Ένα ξεχωριστό διήμερο στην Ιτέα με τον Παντελή Βούλγαρη και την Ιωάννα Καρυστιάνη

Φίλες και φίλοι,
Το διήμερο 14 και 15 Φεβρουαρίου προστέθηκε στις επιτυχημένες εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας και από άποψη συμμετοχής των φίλων μας αλλά και από άποψη περιεχομένου.
Την Παρασκευή παρακολουθήσαμε μαζί με τους καλεσμένους μας την ταινία «Ακροπόλ» με τον Λευτέρη Βογιατζή που χάθηκε πρόσφατα. Παρόλο που δεν ήταν «προγραμματισμένο», ακολούθησε συζήτηση μέχρι πολύ αργά με τον Π. Βούλγαρη και την Ι. Καρυστιάνη. Με ιδιαίτερη συγκίνηση μας μίλησαν για τον Λευτέρη Βογιατζή και τις τελευταίες στιγμές του, για τις θεατρικές παραστάσεις του που ήταν «γεγονός», αλλά και για τις κινηματογραφικές εμφανίσεις του, ιδιαίτερα στο «Ακροπόλ», όπου αναδεικνύεται το πολύπλευρο ταλέντο του.
Το Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα παρακολουθήσαμε την ταινία «Όλα είναι δρόμος» μια εξαιρετική, πολυεπίπεδη ταινία. Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο πλούσιος διάλογος δεν περιορίστηκε στην ταινία, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα τέχνης και πολιτισμού στη σημερινή εποχή που έθεσαν οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης με τις ερωτήσεις τους.
Κάνοντας έναν απολογισμό αυτού του ξεχωριστού διήμερου πρέπει να πούμε ότι μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης όλοι εμείς γίναμε πλουσιότεροι. Μάθαμε, συγκινηθήκαμε, προβληματιστήκαμε και πήραμε κουράγιο. Γνωρίσαμε δύο πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους, ζεστούς, δημιουργικούς, ανήσυχους που αντιστέκονται με το έργο και τη ζωή τους στα πρότυπα ξεπεσμού του πολιτισμού, της γλώσσας και της δημιουργίας που προωθούνται.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συνεχίζει τις προβολές με την ταινία «Χάννα Άρεντ» της Μάργκαρετ φον Τρόττα τη Παρασκευή 21/2.
Θα ακολουθήσει το αποκριάτικο πάρτυ την Παρασκευή 28/2.
Τέλος μέσα στο Μάρτιο και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν θα γίνει προβολή των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας. Θα προσκληθούν για να παραβρίσκονται νέες σκηνοθέτιδες που έδωσαν δυναμικά το παρόν με εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους. Έτσι μετά τη γνωριμία ενός καταξιωμένου σκηνοθέτη όπως ο Π. Βούλγαρης, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με αυτή τη δημιουργική νέα γενιά που έχει το κουράγιο και τη δύναμη την εποχή των μνημονίων να προετοιμάζει το μέλλον που ονειρεύεται.

Στις παρακάτω διευθύνσεις όποιος φίλος θέλει μπορεί να δει αποσπάσματα και στιγμές από την παρουσία των Π. Βούλγαρη και Ι. Καρυστιάνη στην περιοχή μας.

http://youtu.be/fSm9spPm_do Ιτέα Π Βούλγαρης-Ι. Καρυστιάνη

http://youtu.be/EI4Gbjr9S0I Χρισσό Π. Βούλγαρης-Ι. Καρυστιάνη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Ναυσικά» για τη φιλοξενία των καλεσμένων μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου