Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

''ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ'' : ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.Π.Ε. ΤΗΣ S&B ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ.

                   (άποψη της Ιτέας. πηγή Ε.Ο.Τ.)

Κάτι απ' τα αζήτητα!

    Αίτηση κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Παναγιώτης Μέγκος προς την Π.Ε.Φωκίδος, αναζητώντας την τύχη ενός επεξηγηματικού εγγράφου, το οποίο έπρεπε να έχει προσκομίσει η εταιρεία S&B στην Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε., την κα Μητσιάνη.
Για τους μη ενθυμούμενους και τους μη γνωρίζοντες, αναφέρουμε ότι πρόκειται για εκείνη την εξόχως ενδιαφέρουσα χρονική περίοδο, όπου η εταιρεία S&B, είχε καταθέσει στην Περιφέρεια, την Μ.Π.Ε. για τις εγκαταστάσεις της στην Ιτέα, προκειμένου να παραταθεί η αδειοδότησή της και να εξακολουθήσει να λειτουργεί σε εκείνον τον χώρο, για τα επόμενα 10 χρόνια.
 Είχαν συμβεί τότε τα γραφικά, με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Πανουργιά Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Πεχλιβανίδη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου κας Γιώτας Γαζή, προκειμένου να ''πεισθεί'' η κα Μητσιάνη για την αρτιότητα της Μ.Π.Ε. την οποία είχε υποβάλλει η εταιρεία.  Ακολούθησαν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για το θέμα της Μ.Π.Ε., των οποίων συνεδριάσεων, το καταγεγραμμένο οπτικό-ακουστικό υλικό , εν ευθέτω χρόνω, θα αποτελέσει την βάση σεναρίου για κινηματογραφική ταινία με τίτλο : ''Ο Τσοπάνης και τα πρόβατα''...  Πέραν των γνωστών πρωταγωνιστών (Πρόεδρος Επιτροπής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.λ.π.), εξέχοντα και διακριτικό ρόλο θα έχει, παρ' ότι ενεπλάκει ως ''Guest Star'', το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.).  Υπομονή.
Προς το παρόν να πληροφορήσουμε ότι,  η κα Μητσιάνη απάντησε προ ημερών στο αίτημα του κου Μέγκου και αναμένουμε πλέον την δημοσιοποίηση των  παρασχεθέντων στοιχείων.

*****************************************************************************

ΑΙΤΗΣΗ
 Του Μέγκου Παναγιώτη                                                                       
Δημοτικού Συμβούλου Της Δημοτικής Κίνησης
«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
Διεύθ. Ε.Ο. Ιτέας Αμφισσας 1ο. ΧΛΜ
Τ.Κ 33 200 ΙΤΕΑ
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
22650 32669, 6932216145

ΑΜΦΙΣΣΑ 4-11-2013
     
Προς την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
Τμήμα Περιβάλλοντος

Κα ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΑΝΗ
Χημικός Μηχανικός
ΜSc Περιβαλλοντολόγος
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕ. ΦΩΚΙΔΑΣ
Γιδογιάννου Τ.Κ. 33100 ΑΜΦΙΣΣΑ




Συνημμένο έγγραφο 1.












ΘΕΜΑ: Χορήγηση στοιχείων για την άσκηση καθηκόντων μας

   Κα Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Φωκίδας

    Στις 19/8/2011 η υπηρεσία σας με σχετικό έγγραφό της που είχε θέμα,  
« Συμπληρωματικά στοιχεία για τη ΜΠΕ του έργου : Εγκαταστάσεις επεξεργασίας εμπλουτισμού. αποθήκευσης και αποβάθρες φόρτωσης βωξίτη στην περιοχή Ιτέας από την εταιρεία S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ, καθώς και των συνοδών αυτού έργων που βρίσκονται στο Δ.Δ. Ιτέας Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας»     
έθεσε 12 ερωτήσεις προς απάντηση, κυρίως συμπληρωματικές, στην εταιρεία S&BΒιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ, η οποία είχε καταθέσει σχετική ΜΠΕ για τις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται κατά μήκος της θαλάσσιας ακτής και προς το εσωτερικό της, ακόμα και πίσω από τον Εθνικό δρόμο Ιτέας- Πατρών, που ορίζεται από την περιοχή ΛΑΡΝΑΚΙ έως και την ΚΑΜΙΩΤΙΣΑ της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών, για να εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και της δικής σας υπηρεσίας.
    Η δημοτική μας παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» στις 26/7/2011, όπως αναφέρεται και εσείς στα «Σχετικά» του δικού σας υπομνήματος, των συμπληρωματικών στοιχείων που ζητάτε, είχε υποβάλει για την συγκεκριμένη ΜΠΕ, παρατηρήσεις – ενστάσεις – προτάσεις, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και το ΚΑΣ.
    Για τον λόγο αυτό ζητάμε να μας γνωστοποιήσει η υπηρεσία σας, τις απαντήσεις που σας έδωσε η εταιρεία, σύμφωνα με το αίτημα σας για συμπληρωματικά – διευκρινιστικά στοιχεία που της είχατε υποβάλλει.  
                                                                                              Μετά τιμής
                                                                                                Ο Αιτών

                                                                                        Παναγιώτης Μέγκος
                                                                           Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου