Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ.


Σ' ένα ''Κελάρι''.

   Αυτό το οποίο λέγαμε από παιδιά και το βιώνουμε τώρα σαν μεγάλοι, είναι αυτό το οποίο ξέρουν όλοι στην ''Γούρνα'' την δική μας, από την Άμφισσα και την Αράχωβα, ίσα με το Γαλαξείδι και την Δεσφίνα :
Ο τόπος μας είναι ευλογημένος!
Ηγέτες ικανούς μόνον δεν είχε, να τον βοηθήσουν, να τον ''σπρώξουν'' λίγο παραπάνω, να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό περιβάλλον και να κάνουν την ζωή των ανθρώπων εδώ, λίγο τουλάχιστον καλύτερη.  Για αυτό και όλες οι προσπάθειες οι οποίες γίνονται σε αυτόν τον τόπο, γίνονται από τους ανθρώπους οι οποίοι από μόνοι τους κι ο καθένας και κατά την άποψή του, να προσπαθεί για το καλύτερο.
   Έτσι λοιπόν είχαμε και έχουμε καλούς εμπόρους, καλούς αγρότες και καλούς επιχειρηματίες, με όλους τους, να διακρίνονται στις τοπικές Κοινωνίες.  Να γίνονται ''Νοικοκυραίοι'', όπως έλεγαν  και οι παλιοί Σαλωνίτες.  Εκεί δε όπου η ''Γούρνα'' μας είχε πολύ καλή φήμη, ήταν οι Ταβέρνες και τα μαγαζιά για φαγητό και διασκέδαση.  Μικροί, μαζεμένοι χώροι, με ποιότητα στα προσφερόμενα και με την διάθεση για διασκέδαση, να ακουμπά την καρδιά του Ρουμελιώτη.  Αρκεί να έχει καλή  παρέα. Όλα τα υπόλοιπα, τα βάζει το κατάστημα. Το όποιο της ''γειτονιάς'' μας κατάστημα.

  ''Κελάρι''.   Και μόνον για την προσπάθεια αυτών των νέων ανθρώπων, εκεί στο Σερνικάκι, αξίζει τον κόπο. Ζεστή ατμόσφαιρα, καλό κρασάκι και κανέναν ρουμελιώτικο μεζέ.  Αυτά χρειάζονται μόνον.  Μόνο;...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου