Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

MISENS : ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !Σεμνά, Ταπεινά και Διακριτικά.

   Όπως αρμόζει σε ευνομούμενες πολιτείες, οι κατά καιρούς κληθέντες να υπηρετήσουν την Πατρίδα τους από Δημόσιες θέσεις και δεν εστάθησαν στο ύψος του αξιώματός τους, ελέγχονται, δικάζονται και εφ' όσον αποδειχθεί ότι ενέχονται, τότε τιμωρούνται.  Αυτονόητα πράγματα.

Η Πολιτεία όμως  και συγκεκριμένα η Ελληνική Πολιτεία, αυτούς τους ανθρώπους, τους δικούς της ανθρώπους, πάντα έχει έναν τρόπο να τους προστατεύει.  Είτε με Νόμους, είτε με παρατάσεις και ''θολούρες'', είτε με συμφωνίες, είτε ακόμη με την σιωπή και την απομάκρυνσή τους από την φλέγουσα πραγματικότητα.
Έτσι λοιπόν και για την περίπτωσή μας, ο άλλωτε ''αναμορφωτής'' Υπουργός Τάσος Μαντέλης, Σεμνά, Ταπεινά και Διακριτικά, θα εμφανισθεί μετά από μεγάλη καθυστέρηση ομολογουμένως, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να συζητήσει μαζί της, για την αντιστοιχία του τότε Γερμανικού Μάρκου, με την ελαφρότητα και την τιμή της συνειδήσεώς του.  Το πως πέρασε τόσος καιρός και ο Μαντέλης διαβιούσε ανενόχλητος από τους πάντες, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ''σπηλώθηκαν'' οικογένειες και διαπομπεύτηκαν άνθρωποι για πολύ μικρότερες κατηγορίες, είναι όντως ένα από τα μυστήρια της σύγχρονης Ελληνικής Δημοσιογραφοκρατούμενης Κοινωνίας.  Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και ΜΕGAλα.

Απορία :  Με τον Τσουκάτο θα γίνει κάτι; Να περιμένουμε ακόμη;

****************************************************************************
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Στο εδώλιο ο Τ.Μαντέλης για τα

 

 "δώρα"από συμβάσεις


Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση χρηματικού ποσού, που έλαβε από τη μητρική Siemens το 1998 και το 2000.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην υπουργού, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, χρήματα τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.
Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία και όχι αντάλλαγμα, θα παραπέμπονται οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής ΖΗΜΕΝΣ και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης.
Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.
Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σημειώνεται ότι με το βούλευμα του εφετείου απαλλάχθηκε από την κατηγορία για την υπόθεση ο Δημήτριος Νέγρης και έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Η υπόθεση του πρώην υπουργού διαχωρίστηκε από τη μεγάλη δικογραφία για την σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, λόγω κινδύνου παραγραφής, έπειτα από σχετικό αίτημα των εφετών ειδικών ανακριτών, που χειρίζονται συνολικά την υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου