Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΣΦΙΝΑ : ΚΑΤΙ ''ΓΙΝΕΤΑΙ'' ΕΚΕΙ...



Μια Συγκέντρωση 
με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

   Σύμφωνα με την πρόσκληση του Ομίλου εταιρειών  ''ΜΕΝΤΩΡ'', την προσεχή Τετάρτη 13-11-2013 και ώρα 18:00' στο κτήριο των Σχολών ''ΩΜΕΓΑ'' στον Πειραιά, Άστιγγος 4  Πλ. Καραϊσκάκη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ''εχόντων έννομο συμφέρον ιδιοκτητών γης στην Κοινότητα Δεσφίνας του Δήμου Δελφών''  προκειμένου να ενημερωθούν για κάποια θέματα.  Προσκλήσεις έχουν σταλεί σε πλήθος κατοίκων της Δεσφίνας και σύμφωνα με πληροφορίες μας από το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας κα Ουρανία Διακογιάννη, θα παρευρεθούν εκεί, πέραν των ειδικών παρουσιαστών και νομικοί, καθώς και δημοσιογράφοι.
Θέματα τα οποία θα αναλυθούν στην συνάντηση είναι:
-  Η εξέλιξη του Γ.Π.Σ. Δεσφίνας
-  Η προγραμματισμένη από την εταιρεία παρουσίαση του Γ.Π.Σ. Δεσφίνας στο συνέδριο ''Money Show'' στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο  ''Hilton'' των Αθηνών (!)
-  Και τέλος ενημέρωση για τις δυνατότητες αξιοποίησης γης στην περιοχή και για το Πολυθεματικό Πάρκο της Δεσφίνας.

    Το ότι θα γίνει παρουσίαση του ταλαιπωρημένου Γ.Π.Σ. Δεσφίνας σε ''Money Show'' και ότι θα υπάρξουν τέτοιας μορφής και επιπέδου πρωτοβουλίες για επενδύσεις και αξιοποίηση γης στην ιστορική πόλη της Δεσφίνας, ειλικρινά, δεν το είχαμε φαντασθεί!  Προφανώς δεν θα είμαστε και οι μόνοι!
Αλλά, πως και γιατί προέκυψε μια τέτοια ενέργεια;

Η ιστορία αρχίζει από το 2004, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία ''ΜΕΝΤΩΡ-Φιλική Εταιρεία Ο.Ε.'' με αντικείμενο την δημιουργία ενός Πολυθεματικού Πάρκου στην Δεσφίνα.  Υπήρξε μια Μελέτη για την επένδυση και όλα είχαν αρχίσει να υλοποιούνται σύμφωνα με αυτήν και πάντα με τις εγκρίσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών και Αρχών.  Με την αλλαγή του Δημάρχου όμως στην Δεσφίνα, άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα, τα οποία ή υπήρχαν και αγνοήθηκαν τότε, ή δεν υπήρχαν και επινοήθηκαν αργότερα.  Αποτέλεσμα όλων αυτών των ''αντιπαραθέσεων'' είναι, τα 700 στρέμματα επί των οποίων θα γινόταν η με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση επένδυση, εξακολουθούν να είναι βοσκότοπος και η, ας την ονομάσουμε ''διένεξη'', έχει καταλήξει στα Δικαστήρια.  Κατά δήλωση δε, της κας Ουρανίας Διακογιάννη, υπάρχουν ευήκοα ώτα για την υπόθεση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό την υπόθεση και έχουμε συγκεντρώσει πλήθος στοιχείων για την εξέλιξή της.  Θεωρούμε, ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτε η αποσπασματική δημοσίευση τμημάτων του θέματος και για αυτό θα επανέλθουμε με το ιστορικό όλης της υπόθεσης και τους εμπλεκόμενους σε αυτήν.  Το μόνο το οποίο θα αναφέρουμε σήμερα και έχει την σημασία του,  είναι το ότι, το Δασαρχείο Άμφισσας, απέβαλλε την εταιρεία (9-11-2012) από συγκεκριμένο χώρο στην τοποθεσία ''Κορακοβούνι'' όπου είχε αναπτύξει κάποια δραστηριότητα, έξω από την Δεσφίνα και η εταιρεία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του Δασάρχη.  Η αίτηση συζητήθηκε στις 6-6-2013 στο Πρωτοδικείο της Άμφισσας και σύμφωνα με ερωτηθέντες νομικούς, η απόφαση θα έπρεπε να έχει εκδοθεί εντός τετραμήνου.  Δηλαδή, η απόφαση θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί στους διαδίκους, έως και την 6-10-2013.  Μέχρι σήμερα, ημέρα Δευτέρα 11-11-2013, η απόφαση για την άρση ή μη της αποβολλής, επιβεβαιωμένα δεν έχει εκδοθεί ακόμη...  Για αυτό και η ''άγνωστη'' για τα Φωκικά δεδομένα και τακτικές, μεθαυριανή συγκέντρωση στον Πειραιά, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Όντως κάτι ''γίνεται'' στην Δεσφίνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου