Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ;...


Η Τέχνη της Κινούμενης Εικόνας

    Μια λαμπρή πρωτοβουλία της δραστήριας Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας!   Και για τον λόγο του ότι το θέμα είναι σοβαρό (ανοίγονται επαγγελματικές προοπτικές) και επιστημονικό ταυτόχρονα (η τέχνη της υποκριτικής των σκιών), συμμετέχει στην διοργάνωση και η Δ/νση Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας.
Χρησιμότητα;  Οφθαλμοφανής!  Χρηστικότητα;  Τρόπος ζωής, πλέον!
Πολλά τα παραδείγματα δίπλα μας και στην καθημερινότητά μας για την συμβολή πλέον στην ζωή μας και στην διαμόρφωση του πολιτισμού μας, ακόμη και της ιστορίας μας, από το animation.
Γιατί λοιπόν να μην μάθουμε το πώς λειτουργεί, το πώς κατασκευάζεται και το πώς χρησιμοποιείται; 

Πέραν όλων αυτών, η ευκαιρία είναι μοναδική, ειδικά για τους νέους ανθρώπους και η προσπάθεια αξιέπαινη από τους διοργανωτές και τον επίσημο καλεσμένο τους.

*********************************************************************************

ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΘΕΜΑ
«Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ-ANIMATION»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας-Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνουν διήμερο αφιερωμένο στην κινούμενη εικόνα που θα πραγματοποιηθεί στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 30/11/2013 και ώρα 19.00 εκδήλωση με θέμα «Η τέχνη της κινούμενης εικόνας-Μίλα με animation».
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σπύρος Σιάκας, καθηγητής εφαρμογών στο Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Θα γίνει προβολή βραβευμένων ταινιών animation. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Κυριακή 1/12/2013 και ώρα 10.30-13.30 Εργαστήριο για ενήλικες για την δημιουργία ταινίας animation μικρού μήκους είτε στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων στην εκπαίδευση ή για την ικανοποίηση προσωπικών αναγκών δημιουργίας. Το εργαστήριο αυτό αφορά εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγούς και δασκάλους) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνική του animation στην τάξη τους καθώς επίσης και σε φίλους της τέχνης του κινηματογράφου που θέλουν να εκφραστούν.
Κυριακή 1/12/2013 και ώρα 16.30-19.30 Εργαστήριο για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου
Στους συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα δοθούν σημειώσεις εισαγωγής στην κινηματογραφική γλώσσα με αποσπάσματα από το βιβλίο του Σπύρου Σιάκα καθώς επίσης και το DVD με το πρόγραμμα προβολής βραβευμένων ταινιών animation που θα προβληθούν στην εκδήλωση.
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.
Παρακαλούμε για την καλύτερη οργάνωση των εργαστηρίων της Κυριακής δηλώσεις συμμετοχής στο email: cineitea1987@gmail.com με την ένδειξη: Σεμινάριο Κινούμενης Εικόνας ή στο τηλ. 6978006709
Περισσότερες πληροφορίες: cineitea.blogspot.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου