Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΙΚΤΟΡΑΤΟ !!..



Επιτέλους !
Το (Γερμανικό) όνειρο πραγματοποιείται!

    Μετά από 2 χρόνια μόχθων και προσπαθειών, η Ελληνική Κυβερνώσα Κατάσταση, κατάφερε να αρχίσει η υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου της, για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση.  Κατάφερε να αρχίσει να απομακρύνεται η Χώρα από τα ''κακά'' κέντρα των επώδυνων αποφάσεων και να μην ασχολείται πλέον καμιά Αρχή και καμιά Διοίκηση εντός χώρας, με ότι επονείδιστο και οχληρό έχει να κάνει με την ''Σωτηρία'' της Πατρίδας.  Αυτές οι αποφάσεις πλέον θα λαμβάνονται εκτός Ελλάδος!  Δεν ήταν απλό.  Τουναντίον.  Αλλά παρ' όλα τα εμπόδια, άρχισε επιτέλους να υλοποιείται!
   Έτσι, μετά την αποκήρυξη και την απεμπόλιση του δικαιώματος της υπεράσπισης των πατρίων εδαφών, υδάτων, αέρος και πόρων και την μεταφορά της ''επίπονης'' διαχείρισης  και νομής τους στους δανειστές μας, ήρθε η ώρα να ''φύγουν'' και οι Διοικήσεις όλων αυτών των νέων Φορέων, οι οποίοι ασχολούνται με το ''άσχημο'' έργο της ''τακτοποίησης'' του ελληνικού προβλήματος.  Και η αρχή γίνεται με το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ.    Θα πάει στο Λουξεμβούργο! 
Ξαφνικά έγιναν όλα τόσο απλά!... Πως είπαμε λέγεται αυτό;  Προταικτοράτο;;; ...

Διαβάστε τι ισχυρίζεται σήμερα η Deutsche Welle για το θέμα :

************************************************************************************* 

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ...

Δημοσίευμα για την καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων έχει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, που επαναφέρει μάλιστα στο προσκήνιο το σενάριο μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο...
«Η τρόικα εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης με ξένη διοίκηση και έδρα το Λουξεμβούργο», αναφέρεται.
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι «αν και η κυβέρνηση Σαμαρά έχει διορθώσει αρκετές φορές προς τα κάτω τους στόχους των ιδιωτικοποιήσεων, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν εκτιμά ότι ακόμα και αυτοί "κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτευχθούν"».
Η Handelsblatt γράφει πως αρκετές ιδιωτικοποιήσεις που είχαν σχεδιαστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, μεταξύ των οποίων η πώληση της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ και των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Καθυστερήσεις διαπιστώνονται και στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων.
«Οι λόγοι είναι πολλοί. Στην κυβέρνηση Παπανδρέου έλειπε η πολιτική βούληση. Επιπλέον υπήρχαν γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια. Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι συχνές αλλαγές στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία χρόνια», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου