Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ.



Το Αρχέγονο Κάστρο

   Είναι τιμή για τον τόπο μας, είναι τιμή για ολόκληρον τον Νομό Φωκίδος και όχι μόνον για την Άμφισσα!  Για τον απλούστατο λόγο, αυτό το οποίο πρόκειται να συμβεί με αφορμή και επίκεντρο το Κάστρο, δεν έχει σχέση μόνον με την Άμφισσα, δεν αφορά μόνον την πόλη της Άμφισσας.  Και θα πρέπει να είναι και ιστορικά πρωτόγνωρο για την περιοχή μας, το να υπάρξει τόσο μεγάλη αριθμητικά, ταυτόχρονη συνεύρεση καταξιωμένων και επιφανών επιστημόνων, τιμώντας ένα σύμβολο του τόπου μας, το Κάστρο της πόλης της Άμφισσας.
   Είναι τιμή για ολόκληρη την περιοχή μας, το ότι επιτέλους, πραγματοποιείται το Επιστημονικό Συνέδριο για το αιώνιο Κάστρο των Σαλώνων.  Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από όλους μας : Ωσάν Τιμή!
   Η ιστορία, η εξέλιξη του Κάστρου και η συμμετοχή του στην διαμόρφωση του ιστορικού και  πολιτικο-οικονομικού γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής μας, θα είναι το αντικείμενο και το ζητούμενο σε αυτό το Επιστημονικό Συνέδριο.  Και φανταζόμαστε ότι με τους ειδικούς πια, θα φωτισθούν όλες οι πτυχές από την πολύχρονη συνύπαρξη του Κάστρου, με την από αιώνες εδώ κατοικούσα  ελληνική φυλή.
   Η επιτυχία του Συνεδρίου εγγίζει και εξαρτάται από όλους μας.  Από Αιρετούς, Φορείς, Υπηρεσιακούς Παράγοντες, Επιστημονική Κοινότητα, Συλλόγους και Κατοίκους.  Και όλοι μας πρέπει να υποστηρίξουμε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.  Όλοι μας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου