Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

'' ...ΟΞΩ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!...''


Αλλαγή  γκλίτσας;...

   Κάτι γίνεται εκεί!  Κάτι σχεδιάστηκε, συμφωνήθηκε και τώρα πάει να υλοποιηθεί!  Γράφουμε για κάποιες αλλαγές σε έναν οικονομικό και κυκλοφοριακό κόμβο, σε ένα γνωστό σημείο, σε μια ονοματισμένη χιλιομετρική απόσταση, της οποίας η ύπαρξη έχει ταυτιστεί με μια μεγάλη εταιρεία.  Μια γνωστή σε όλους μας εδώ τριγύρω, εταιρεία.  Κάτι θα πρέπει να περιμένουμε να αλλάξει σύντομα εκεί!
   Οι πληροφορίες, λιγοστές είναι η αλήθεια, είναι  όμως αναμφισβήτητες.  Ή τουλάχιστον, έτσι ''δείχνουν'' τα σημάδια και οι άνθρωποι οι οποίοι τις μεταφέρουν.  Και εάν όντως καταλήξουν να γίνουν πραγματικότητα, τότε θα πρόκειται για την υλοποίηση μιας συμφωνίας, μακράν της πολυπλοκοτέρας από όσες έχουν πραγματοποιηθεί στον Νομό μας, στην Φωκίδα μας.
  Όμως, με το αδιέξοδο το οποίο έχει διαπιστωθεί στην ''ανάπτυξη'' του κλάδου, με τις αλλαγές, τις μεταβιβάσεις, τα ''ξενητέματα''  και τις μεταφορές, ήταν λογικό και αναμενόμενο, να δωθεί ένα τέλος σε αυτή την ερμαφρόδιτη και μη επαρκώς κερδοφόρα κατάσταση.  Χώρια το ότι υπήρχε και η περίπτωση καταλογισμού κάποιων ''ευθυνών'' (λέμε τώρα...), λόγω μιας κάποιας, μικρής  έστω ''προσβολής'' (!) στο περιβάλλον!
  Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι, οι συμμετέχοντες σε αυτήν την συμφωνία, είναι γνωστοί ''Χορηγοί'' και ''Τσοπάνηδες''  και ότι το τελευταίο διάστημα, γίνονται δοκιμές στα πλαίσια των  νέων δραστηριοτήτων  του νέου Φορέα.  Ταυτόχρονα γίνεται και ένας έλεγχος αντιδράσεων, για όποιον ενδεχομένως θα είχε την δυνατότητα αντίδρασης για το νέο επιχειρηματικό καθεστώς.  Πολύπλοκα πράγματα.  Εξυπακούεται ότι δεν υπάρχει τώρα, καμμιά πολιτική ανάμειξη για την υλοποίηση της συμφωνίας, για τον απλούστατο λόγο του ότι, βεβαίως  και ...υπήρχε από πρίν!
   Θα υπάρξουν και ''ορφανά''.  Οι προσκείμενοι και πολλαπλώς ευνοούμενοι, από την αποχωρούσα κατάσταση, θα μείνουν μόνοι και εκτεθιμμένοι, σχεδόν απροστάτευτοι.  Και λογικό είναι να ''προστρέξουν'' στην νέα κατάσταση, δηλώνοντας ''συμπάθεια'' και  δυνατότητα ''συνεργασίας''.
Δεν είναι εύκολο όμως.  Υπάρχουν αντίζηλοι, υπάρχει ''νέο'' αίμα, υπάρχει μια κάποια άλλη ''υποδομή''!  Υπάρχει φόβος!
Δύσκολα πράγματα!  Οι προετοιμασίες πλησιάζουν προς το τέλος τους.  Μέχρι και οι ''αναμνηστικές'' φωτογραφίες βγήκαν!  Οι αναλήψεις καθηκόντων από τους ''νέους'', είναι προ των πυλών.  Και θα γίνουν όλα απλά, αθόρυβα και σύντομα.  Αλήθεια! 
   Η μετεγκατάσταση κάποιας γνωστής μας επιχείρησης σε εκείνο το γνωστό σημείο, θα σημάνει:
-  την αποχώρηση των γνωστών ''χορηγών'' από την περιοχή μας και ειδικά από την Ιτέα.
-  την ενεργό ανάμειξη του νέου φορέα, στις εδώ ''πολιτιστικές'' και ''αθλητικές'' δραστηριότητες.
-  την ''κατόπιν πιέσεων'' αναμενόμενη κάθοδο του ιδίου, στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου Δελφών και τέλος,
-  την αμαχητί παράταση της αντι-τουριστικής περιόδου της αμίλητης και υπομένουσας πόλεώς μας. Τα δε λεγόμενα και γραφόμενα εκ των υστέρων περί πλήγματος στον τουρισμό, με αφορμή την καταστροφή του ελαιώνα από την πρόσφατη πυρκαϊά, είναι για τα μάτια των ψηφοφόρων και τίποτε άλλο.  Και για αυτό θα ευθυνόμαστε όλοι μας και όχι μόνον οι ''ταγμένοι'' και προσδεδεμένοι στο άρμα μιας κάποιας εταιρείας.
   Δυστυχώς, θα υπάρξουν και απώλειες και αυτές θα αφορούν πρωτίστως το ανθρώπινο δυναμικό, το ήδη απασχολούμενο εκεί και εδώ.  Και ευχόμαστε αυτό αν είναι δυνατόν, να αποφευχθεί.

Κάντε υπομονή Ιτιώτες!  Το ''Λαρνάκι'' πέθανε!  Ζήτω η ''Καμιώτισσα''!...  

5 σχόλια:

  1. Τι αλαμπουρνεζικα ειναι αυτα τωρα... δεν μπορειτε να πειτε 2-3 πραγματα καθαρα να καταλαβουμε και εμεις τι γινεται? Αντε βγαλε τωρα τι θελει να πει ο αρθογραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε σχολιαστή 7:24 μ.μ. έχεις δίκιο. Απλά πρέπει να ξέρεις ποιός έχει το ψευδώνυμο ''τσοπάνος'' και το ποιός είναι ο ''χορηγός'' της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το πω εγώ ή δεν κάνει ακόμη;
    Το Παπαϊωάννου Group φημολογείται ότι θα πάρει τη δραστηριότητα της S&B στο βωξίτη. Δεν τα βρήκανε με τη Δελφοί-Δίστομο και η επόμενη λύση είναι το Παπαϊωάννου Group που έχει χρόνια εργολαβίες στα μεταλλεία. Το δεδομένο είναι ότι η S&B θέλει να φύγει από το βωξίτη τρέχοντας. Πέρισυ όταν ήρθε ο Κυριακόπουλος και κατέβηκε στα υπόγεια κάποιοι εργαζόμενοι είχανε πει να του βάλουνε πανό στην είσοδο της στοάς "Καλώς ήρθες για τελευταία φορά" αλλά υπήρξανε διαβεβαιώσεις ότι η εταιρεία δεν πάει πουθενά και είπανε ο άνθρωπος θέλει να δει πως πάμε τον παρεξηγήσαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι φίλε μας Μεταλλοτρόλη!!! Κι αφού το αποκάλυψες, δεν έχουμε λόγους να κρατάμε τα προσχήματα. Μεταφορά της έδρας στο 51 και φορτία μόνο με δικά του φορτηγά ακατέργαστου βωξίτη στην ''Καμιώτισσα'' από όπου με το ''Παρνασσός ΙΙ'' θα πηγαίνουν στην Αντίκυρα.... Σε λίγες ημέρες θα δούμε κι άλλα. Ευχαριστούμε με την αποκάλυψη! Μας ανακούφισες...

      Διαγραφή
  4. Μόνο με δικά του φορτηγά? και δεν έχουν αντιδρασει ακόμη οι φορτηγατζήδες της περιοχής.. απίθανο μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή