Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ''ΓΕΛΟΙΑ'' ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ!




Ένα γκάλλοπ...
Μια προσπάθεια...

   Δεν είναι για γέλια! Αυτό το οποίο συμβαίνει εδώ και 3 (τρείς) ημέρες στην περιοχή του Δήμου Δελφών, είναι αντιπροσωπευτικό του μιαρού κλίματος και της ''άρρωστης'' νοοτροπίας του  επικρατούντος πολιτικού συστήματος!  Με την ανέχεια να ''κουρταλεί'' τις πόρτες σχεδόν όλων των σπιτιών τις περιοχής μας, με την ανεργία να είναι αναγκαστική και μόνιμη τρόφιμος σε κάθε Φωκική οικογένεια, με την περίθαλψη της υγείας των κατοίκων να ''απουσιάζει'' μονίμως και τα εισοδήματα να μην επαρκούν ούτε για τους φόρους, είναι γελοίο επιεικώς και κατάπτυστο επί της ουσίας, να πραγματοποιείται τηλεφωνική (παρενοχλητική) σφυγμομέτρηση, για τις προτιμήσεις μας σε υποψήφιο Δήμαρχο!!... Εγγίζει το φαιδρό, εάν δεν ήταν τραγικό!
   Αν είναι δυνατόν, να τηλεφωνεί μια εταιρεία δημοσκοπήσεων από την Θεσσαλονίκη και να ρωτάει όποιον εύρει διαθέσιμον (και πρόθυμον να περάσει ένα ''ευχάριστο'' 5λεπτο με το τηλέφωνο στο χέρι), για το τι απόψεις έχει για τον παρελθόντα, τον παρόντα και τον μέλλοντα Δήμαρχο του Δήμου Δελφών!  Ποιός Αντιδήμαρχος είναι ο ομορφότερος και ποιός από την Αντιπολίτευση είναι ο πιο ''σινιέ''!  Το ''κλού'' δε των ερωτήσεων (!)  είναι αυτή η οποία ''περιεργάζεται'' τις σχέσεις των υποψηφίων Δημάρχων, με τα πολιτικά κόμματα!
Και αυτά να ερωτώνται τηλεφωνικά, τον Οκτώβριο του 2013, οκτώ (8) μήνες προ των Αυτοδιοικητικών εκλογών, εν μέσω πολιτικής καθίζησης κομμάτων και ιδεολογιών, με την Ελλάδα πρό των πυλών της αβύσσου και τον ''Καλλικράτη'' να πνέει τα λοίσθια!... Και εμείς, να ακούμε τον ταλαίπωρο υπάλληλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων, να μας ζητά να απαντήσουμε, εάν κάποιος κύριος Πανουργιάς Παπαϊωάννου (μάλλον κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος), είναι καταλληλότερος για Δήμαρχος απόν κο Νικόλαο Φουσέκη (νυν Δήμαρχο) και τον κο Αριστείδη Παπαλάϊο (πρώην Δήμαρχο)!!...   Ήμαρτον! όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Αλέφαντος... 
   Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα.  Χωρίς προγράμματα, χωρίς υποψηφιότητες, χωρίς προτάσεις, χωρίς συναίσθηση του χώρου του χρόνου και της εποχής, μα πάνω απ' όλα χωρίς αιδώ, ο κάθε ''φιλόδοξος'' για τα αυτοδιοικητικά και με ''οράματα'' για το μέλλον του (του) τόπου, να πληρώνει μια εταιρεία για να του μεταφέρει τον σφυγμό της κοινωνίας για το άτομό του.  Και μάλιστα τηλεφωνικά!  Όχι στην αγορά, στην ''πιάτσα'' και δια ζώσης, αλλά με όποιον εύρουν στο τηλέφωνο... Χρόοοονια πίσω!...

Δεν μας αξίζει τέτοια μεταχείριση, δεν μας αξίζει τέτοια εκτίμηση.  Και δεν μας αξίζουν και τέτοιοι Δημοτικοί ''Άρχοντες''.  Έπρεπε ήδη να έχουμε μάθει από το παρελθόν για την προσφορά των πολιτικών στον τόπο μας.  Έτσι και αλλοιώς, αυτήν την ''προσφορά''  ζούμε.  Και αυτού του είδους τις συμπεριφορές και τα ''τερτίπια'' θα πρέπει να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, μαζί με αυτούς οι οποίοι τα κάνουν.  Μια για πάντα.
   Η Φωκίδα έχει δώσει τα πάντα σε λίγους.  Ενδεχομένως ήρθε η ώρα να πάρει και αυτή ότι της αναλογεί.  Και πρέπει να είναι το καλύτερο.

1 σχόλιο:

  1. Προς τον ανώνυμο σχολιαστή 2:46'. Η διεύθυνση την οποίαν αναφέρεται στο youtube, είναι εσφαλμένη. Δεν γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται. Παρακαλούμε ελέξετε και επαναστείλτε την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή