Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΛΙΜΕΝΑΣ ΙΤΕΑΣ : ΤΟΝ ...ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ!



Σχέδιο Νόμου Εθνικής Στρατηγικής 
Λιμένων 2013-2018

    Αντί προλόγου, ή άποψεώς μας για το περίφημο (από εχθές το βράδυ για εμάς) Σχέδιο Νόμου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ''αντιμετώπιση'' του λιμανιού της πόλεώς μας, της Ιτέας, από το Ελληνικό Κράτος, παραθέτουμε άνευ σχολίων τμήματα από τις 140 σελίδες αυτού του ''πονήματος'', με μία μόνον επισήμανση:
   Το Σχέδιο Νόμου είναι έτοιμο από τον Ιανουάριο του 2012 (!), τα δε περιγραφόμενα στοιχεία και τα αιτούμενα έργα και χρηματοδοτήσεις για τους Λιμένες, είναι πληροφορίες και εισηγήσεις των Αρμοδίων Φορέων και Διαχειριστών τους.  
Δηλαδή, όσον αφορά το Λιμάνι της Ιτέας, Αρμόδιος Φορέας και ''ιδιοκτήτης'' του ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδος και Διαχειριστής του η Λιμενική Επιτροπή.  Ότι έχει δοθεί σαν στατιστικό στοιχείο προέρχεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (τα στοιχεία είναι έως 31-12-2010) και ότι έχει προταθεί για έργα και χρηματοδότηση προέρχονται από την Λιμενική Επιτροπή και την Νομαρχία.  Καμαρώστε τους!


Σημείωση 1 : Κ3 είναι η τελευταία κατηγορία Λιμένων από τις 3 στην Ελλάδα και οι αναφερόμενοι σταυροί, είναι από την κατάταξη σπουδαιότητος της Επιτροπής. Η Ιτέα έχει λιγότερους από 2 σταυρούς.


Σημείωση 2 :  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, στην Ιτέα δεν υπάρχουν Εμπορευματοκιβώτια (ΕΚ-Containers) και Κρουαζιέρες!... Υπάρχουν όμως χύδην φορτία!


Σημείωση 3 :  Στην Ιτέα δεν πραγματοποιείται κανένα έργο, για τον απλούστατο λόγο, δεν έχει ζητηθεί κανένα και ούτε υπάρχει κάποια μελέτη για κάτι. Για την δημιουργία W.C. π.χ....


Σημείωση 4 :  Θα υπάρξει εν καιρώ η αίτηση για ένα έργο, όπως περιγράφεται...


Σημείωση 5 :  Για το πλήθος των κριτηρίων τα οποία αναλύονται από την Επιτροπή, για την κατάταξη των Λιμένων, για την Ιτέα, δεν περιλαμβάνεται ούτε αυτό της εφαρμογής των κανονισμών για την προστασίας του περιβάλλοντος.  Πήραμε όμως ''Γαλάζιες σημαίες''...

Μην αναρωτηθείτε ποιός ευθύνεται για την ''κατάντια'' του Λιμανιού των Δελφών, του Παρνασσού και της Φωκίδας.  Όχι αυτοί πάντως...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου