Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΛΑΣΗ !



28η Οκτωβρίου.

   Μια ημέρα τιμής και μνήμης η αυριανή, για την Ελλάδα μας και τα παιδιά της.  Μια ημέρα σταθμός στην ιστορία της χώρας μας.  Είναι η ημέρα της επίθεσης των Ιταλών κατά της Πατρίδας μας το 1940.
Όλοι μας έχουμε παρελάσει εμπρός από ένα βάθρο με Επισήμους αυτήν την ημέρα.  Είτε σαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, είτε σαν Γυμνασιόπαιδες, είτε ακόμη και σαν στρατευμένοι.  Και όλοι μας, αναπολούμε αυτήν την διαδικασία, αυτήν την τότε εικόνα μας και βεβαίως εκείνη την ηλικία μας.
   Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αύριο, με τον λαό, τον ελληνικό λαό, να λέγει και να εννοεί τότε, εκείνο το υπέροχο ΟΧΙ.  Και να το αποδεικνύει στα βουνά της Ηπείρου, εκείνον τον αιματοβαμένον Χειμώνα.  Εκείνο το ΟΧΙ μιας Ελλάδας υπερήφανης, μιας Ελλάδας με αξιοπρέπεια και τιμή.
   Παρέλαση λοιπόν αύριο στην μνήμη εκείνης της ημέρας κι έναν λαό, πληγωμένον σήμερα, να θέλει να αισθανθεί, έστω και μόνον για αυτήν την ημέρα, ότι κάτι του ανήκει, κάτι είναι δικό του μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο, κάτι το οποίο δεν διορθώνεται και δεν διαγράφεται από κανέναν : την ελληνικότητά του!

Χρόνια Πολλά σε όσους θεωρούν ότι καλώς ονομάζονται και είναι Έλληνες!
Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας!  Αύριο εορτάζει ο προστάτης της, ο Άη-Λαός!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου