Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ''ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΙΤΕΑΣ''...


Και το οριστικό,  Ώχ!...

  Δημοσιεύουμε σήμερα και την απόφαση του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, για την οριστική ακύρωση της Σύμβασης του Έργου ''Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Ιτέας'' με την εταιρεία ''Γεωδομή ΑΤΕ'',  όπως προ ημερών σας είχαμε προϊδεάσει, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.  Έτσι απλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και στεναχώριες, διαλύεται μια σύμβαση έργου, το οποίο έργο, θα επέτρεπε στην Ιτέα να υδρεύεται με καθαρό νερό.  Ως γνωστόν, το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, πέραν των συχνών βλαβών τις οποίες παρουσιάζει, αποτελείται  ως επί το πλείστον, από αμιαντοσωλήνες, όχι και ότι το καλύτερο για την υγεία μας.  Μετά από αυτή την εξέλιξη δε, η πόλη θα συνεχίσει να υδρεύεται από το ήδη υπάρχον δίκτυο, για όσο διάστημα χρειασθεί, έως ότου να συνταχθεί η νέα Μελέτη (εφ' όσον τύγχει χρηματοδότησης).
Και βεβαίως θα περιμένουμε έως ότου εγκριθεί από ανώτερα κλιμάκια, εφ' όσον τύγχει χρηματοδότησης το έργο, εφ' όσον δημοπρατηθεί και στο τέλος εφ' όσον υπάρξει ανάδοχος!.....  Δηλαδή, για λίγες μόνον ημέρες ακόμη!...  
Να υπενθυμήσουμε μόνον, ότι η υψομετρικές αποτυπώσεις των οικοδομικών τετραγώνων για την πρώτη εγκατάσταση του δίκτυου υδρεύσεως της πόλεως, είχαν πραγματοποιηθεί από την 4η ΜΟΜΑ το 1970.  Τα δε φρεάτια και τα πεζοδρόμια για την τοποθέτηση των υδρομέτρων, είχαν κατασκευασθεί με έξοδα των κατοίκων, σύμφωνα με την αναλογία του κάθε οικοπέδου επί του πεζοδρομίου!  Πρωτοποριακό για την εποχή του.
Στα καθ' ημάς όμως, σήμερα,  το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, σύμφωνα με την Μελέτη η οποία είχε συνταχθεί και κατατεθεί στις εγκρίνουσες υπηρεσίες.   Με την ακύρωσή της, εκπίπτει το έργο και από την χρηματοδότηση.  
Κάτι ανάλογο έχει συμβεί με το έργο ''Αποχετευτικό δίκτυο Κίρρας'' με τις γνωστές ...παρενέργειες και ακυρώσεις.  Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για εκείνο το έργο και είναι αμφίβολο εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά, λόγω της έκπτωσης της εγκεκριμένης Μελέτης.

Έχουμε όμως μια ερώτηση :  Ευθύνεται κανείς για αυτή την εξέλιξη;  Θα αναζητηθούν ευθύνες από κάποιον ή κάποιους;  Ή μήπως ζούμε στην χώρα του ...ποτέ-ποτέ και του πότε-πότε;...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου