Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΑΛΠΟΧΩΡΙ ΔΩΡΙΔΑΣ, ΤΙΜΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ!


     Να πάμε! 
 Όλοι μας να πάμε στο Αλποχώρι!

Ο Σύλλογος Αλποχωριτών Δωρίδας, οργανώνει την εορτή του τσίπουρου.  Του δικού τους τσίπουρου, αυτό το οποίο παράγουν εκεί, στο χωριό τους, το ''ντόπιο''.  Αυτό το μαγικό και διάφανο ποτό, του οποίου η σχέση με τον ανθρώπινο λάρυγγα είναι ειδυλλιακή, αιώνια και αναντικατάστατη.  Το ''θείον'' τσιπουράκι, όπως έλεγε ο αξέχαστος λαογράφος, Ηλίας Πετρόπουλος.
   Την Κυριακή λοιπόν στις 27 Οκτωβρίου, όλοι να πάμε στο Αλποχώρι.  Όχι όμως μόνο και μόνο γιατί, όπως γράφει και η πρόσκληση, όλα θα είναι δωρεάν, αλλά γιατί με την επίσκεψή μας, θα τιμήσουμε το όμορφο χωριό.  Γιατί θα αισθανθούμε την Ρουμελιώτικη φιλοξενία, όμορφα ζευγαρωμένη με την Δωρική απλότητα, σε έναν εξαιρετικό θύλακα της ελληνικής παράδοσης, στο Αλποχώρι.  Γιατί σε τοποθεσίες όπως το Αλποχώρι, η επικοινωνία των ανθρώπων, είναι πιό άμεση, πιο αυθόρμητη και πιό ειλικρινής.  Κι αυτό, στις δύσκολες ημέρες του καιρού μας, είναι αναγκαίο, είναι απαραίτητο.
  Στο Αλποχώρι λοιπόν, την Κυριακή 27 του μήνα.  Κατά το μεσημεράκι, θα 'βγεί το ''πρωτόρακο'' και οι ''ειδικοί'' θα γνωματεύσουν για την ποιότητα της παραγωγής.  Κι όλοι μαζί, θα γίνουμε τιμητές σε αυτό το θεσπέσιο δάκρυ της ελληνικής γής, εκεί στο όμορφο Αλποχώρι.  Μοναδικές στιγμές, μοναδική φύση, συντροφιά με εξαιρετικά φιλόξενους και μοναδικά απλούς ανθρώπους.
Στο Αλποχώρι...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου