Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ


Αυτοδιοίκηση!
Διαφάνεια;

     Στην συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, θα προηγηθούν χαιρετισμοί και ομιλίες.  Εμείς, παρ' όλη την σοβαρότητα του θέματος και αφού αποδώσουμε τα εύσημα στους εμπνευστές και τους οργανωτές αυτής της συγκέντρωσης, δεν κρύβουμε τον μειδιώντα ενδοιασμό μας, για το κατά πόσο συμβαδίζουν η έννοια διαφάνεια αφ'ενός, με τα πεπραγμένα της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας αφ'ετέρου.  Η Καλλιόπη  Γερακούδη λοιπόν, γιατί περί αυτής πρόκειται, έχει ''πληγώσει'' την περιοχή μας με τις αποφάσεις της, ενώ η έγκλησή της από την Δικαιοσύνη για την περίφημη Μ.Π.Ε. της εταιρείας S&B για το ''Λαρνάκι'' στην Ιτέα, δεν έχει ευοδωθεί ακόμη, παρ' ότι έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε.  Είναι η περίπτωση της απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την έγκριση της γνωστής Μ.Π.Ε. η οποία δεν ακυρώθηκε από την Γ.Γ. παρ' ότι λόγω της καθοριστικής παρουσίας στην Επιτροπή του Περ. Συμβούλου και απροκαλύπτως συνεργάτη της εταιρείας S&B, Πανουργιά Παπαϊωάννου, όφειλε μετά από τις καταγγελίες να την ακυρώσει.  Απαγορευόταν από τον ''Καλλικρατικό'' Νόμο 3852/2010.  
Η Διαφάνεια στον θρόνο της!
Η Καλλιόπη Γερακούδη λοιπόν, θα χαιρετήσει την συνεδρίαση της οποίας το θέμα είναι ''Η Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση''...  
Τι άλλο έχουμε να ακούσουμε ακόμα από τα πάσης φύσεως  κομματόσ...λα, των οποίων οι περγαμηνές προς αναρρίχηση είναι μόνον η καμματική ταυτότητα, η δε προστασία τους είναι η διατήρηση του φόβου στον άμοιρο ψηφοφόρο. 
Η συγκεκριμένη συζήτηση όμως πέραν τούτου, αξίζει και την παρουσία μας και την προσοχή μας, γιατί η Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι Θεμέλιος Δημοκρατικός Λίθος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου