Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

18ον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΩΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ

Τα χωριά της Δωρίδας

 Εκατόν δέκα χρόνια κλείνει εφέτος η Δωρική Αδελφό- τητα και ταυτόχρονα με την διεξαγωγή Αναπτυξιακού Συνεδρίου στις 30 Ιουλίου 2016 στο ΕΥΠΑΛΙΟ, θα διο- ργανώσει μία ενδιαφέρουσα έκθεση με εφημερίδες των Συλλόγων και του τύπου γενικότερα της Δωρίδας, καθώς και Βιβλίων που έχουν εκδώσει οι Σύλλογοι ή άλλοι συγγραφείς με ανα- φορά στη Δωρίδα.

Η έκθεση θα μεταφερθεί στο Κροκύλειο όπου θα εκτεθεί από τον Σύλλογο Κροκυλειωτών "Ο Μακρυγιάννης" το διάστημα 13-15 Αυγούστου στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο, μαζί και με το σύνολο των εφημερίδων "Το Κροκύλειο" και άλλα παλαιά βιβλία που έχει στη κατοχή του ο Σύλλογος.


Η ιδέα πολύ ενδιαφέρουσα, ελπίζουμε να βρει την ανταπόκριση που χρειάζεται προκειμένου να γίνει μία πολύτιμη καταγραφή που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας αλλά και θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια λαογράφων, ερευνητών και συγγραφέων που αναζητούν πηγές γνώσης.

Επ' ευκαιρίας θυμίζουμε μία παλαιότερη επαιτιακή έκδοση του 2006, της Δωρικής Αδελφότητας που καταγράφει ολα τα χωριά της Δωρίδας. Ο οδηγός αυτός εκδόθηκε επ' ευκαιρίας του εορτασμού των 100 χρόνων της Αδελφότητας και που μπορείτε να τον δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου