Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΥΔΑΤΟΣ

 Δημοτική Παράταξη
Απολλώνειον Φως - 
Καθαρή Λύση

**********************
Προς ενημέρωση των συμπολιτών μου και σε συνέχεια της προγραμματισμένης συνάντησης 28/7/2016 των επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου Δελφών με σκοπό να γίνει παρουσία μας δειγματοληψία πόσιμου νερού στην ΔΕ.
Την δειγματοληψία πραγματοποίησαν υπεύθυνοι από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.», με τα οποία συνεργάζεται ο Δήμος Δελφών για τις αναλύσεις της ποιότητας του πόσιμου νερού, παρουσία της Αντιδημάρχου Δελφών ΔΕ Ιτέας και του Προϊσταμένου Τμήματος Υποδομών της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δ. Δελφών και από πλευράς των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας παρόντες ήταν ΜΟΝΟΝ η Δημοτική παράταξη «Πολίτες στο προσκήνιο» Κος Μέγγος και Κα Κασούτσα ΚΑΙ η δημοτική παράταξη «Απολλώνειο Φως – Καθαρή Λύση» Κος Δρακάκης .
Πριν την δειγματοληψία προηγήθηκε συζήτηση με τους εκπροσώπους των Αναλυτικών εργαστηρίων οι οποίοι ανέφεραν ότι όλες οι προηγούμενες δειγματοληψίες που είχαν κάνει στην Ιτέα ήταν ΜΟΝΟΝ από τα Σχολεία. Πράγμα που θεωρήθηκε ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και έτσι ζήτησα επίμονα την διεξαγωγή δειγματοληψίας από τυχαίες βρύσες μέσα στην ΔΕ ΙΤΕΑΣ πράγμα που έγινε αποδεκτό και ξεκίνησε η δειγματοληψία . Η δημοτική παράταξη «Πολίτες στο προσκήνιο» με την βοήθεια των Αναλυτικών εργαστηρίων έκαναν ταυτόχρονα και δεύτερη παράλληλη δειγματοληψία και τα δείγματα απέστειλαν στην εταιρεία BIOLAB στην Πάτρα για μικροβιολογικές Αναλύσεις .
Κατά την διάρκεια των δειγματοληψιών από κάθε βρύση που λήφθηκε το δείγμα μετρήθηκε και το ελεύθερο χλώριο του οποίου οι τιμές ήταν απαράδεκτα χαμηλές 0,05 και 0,06 και 0,07 και 0,13 ppm .
Αναμένουμε και τις τελικές αναλύσεις των εργαστηρίων «Αναλυτικά Εργαστήρια» και BIOLAB.
Γ εώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Απολλώνειο φώς – Καθαρή Λύση

1 σχόλιο:

  1. Στα ιδιωτικά εργαστήρια πληρώνεις και σου δίνουν ο,τι αποτέλεσμα θέλεις.Αν θέλετε πράγματι να δείτε την αλήθεια πρέπει να βρείτε κάποιον δικό σας με γνώση του θέματος και να παρευρεθείτε στον έλεγχο, εάν βέβαια σφραγίσατε τα δείγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή